Καταγγελία: Δεξαμενόπλοια κυρίως Ελλήνων πλοιοκτητών συνεχίζουν να μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν σε όλο τον κόσμο

File photo: Russian President Vladimir Putin gestures as he delivers a speech during a plenary session at the Eastern Economic Forum in Vladivostok, Russia. EPA, ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, POOL




Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θέλει να εμποδίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin να συνεχίσει να πωλεί πετρέλαιο για να γεμίσει τα πολεμικά του ταμεία. Αλλά τα ρωσικά δεξαμενόπλοια απλώς μεταφέρουν το φορτίο τους σε άλλα πλοία και εκεί ξεκινά η αναζήτηση στοιχείων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΖDF, (κείμενο Arndt Ginzel, Christian Rohde):

Επί εβδομάδες παρακολουθήθηκαν τα δρομολόγια των ρωσικών πετρελαιοφόρων μέσω διαδικτυακών ιχνηλατών. Η έρευνα των δεδομένων απέφερε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κυρίως στον Λακωνικό Κόλπο, σε περιοχή εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, εδώ και εβδομάδες συγκεντρώνεται αξιοσημείωτος αριθμός πετρελαιοφόρων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, πολλά από τα πλοία προέρχονται από ρωσικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Τα ρωσικά τάνκερ στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών φορτώνουν πετρέλαιο σε άλλα πλοία για να το πουλήσουν και να παρακάμψουν με αυτόν τον τρόπο τις παγκόσμιες κυρώσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει την άντληση πετρελαίου στην ανοιχτή θάλασσα. Η αλήθεια είναι επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων να μην είναι τόσο αυστηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας.

Αρχικά οι Βρυξέλλες ήθελαν να εμποδίσουν πλήρως το εμπόριο πετρελαίου με τη Ρωσία. Τα ευρωπαϊκά πλοία δεν θα επιτρεπόταν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Αλλά το έθνος των εφοπλιστών φρόντισε να μην πάνε τα πράγματα τόσο μακριά. Και έτσι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Global Wittnes, δεξαμενόπλοια κυρίως Ελλήνων πλοιοκτητών συνεχίζουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΖDF, (Arndt Ginzel, Christian Rohde) – Wie Russland das Öl-Embargo der EU umgeh

Το τουρκικό γεωτρύπανο “Αμπντουλχαμίντ Χαν” ξεκίνησε τη γεώτρηση: Στο Γιορουκλέρ 1 το πρώτο “χτύπημα”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: