Ακραία καιρικά φαινόμενα για 48 ώρες ακόμη, προσοχή ιδίως στις παραλίες: Πλημμύρες, κατολισθήσεις, υδροστρόβιλοι [videos]

FILE PHOTO: Αυτοκίνητα διασχίζουν τους πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους του κέντρου της Aθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Λίγο μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου από την ΕΜΥ νωρίς το μεσημέρι άνοιξαν οι ουρανοί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Δρόμοι πλημμύρισαν στην Αττική ενώ σημειώθηκε καθίζηση στο οδόστρωμα στην οδό Πειραιώς

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία καθώς ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη  αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.




 

Σε ποτάμια μεταβλήθηκαν δρόμοι στην Αττική




Καταρρακτώδης βροχή και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν νωρίτερα περιοχές της νότιας Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Υδροστρόβιλος εμφανίσθηκε στη Μύκονο

Οι επισφαλείς περιοχές 

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, της ΕΜΥ που αφορούν έως το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα:

Α. Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Με πληροφορίες από skai.gr και thessnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: