Παίζει με στοίχημα στο δρόμο για να μαζέψει λεφτά για τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις: 10χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια στη ντάμα [photos, videos]

Η δεκάχρονη Βαλέρια παίζει ντάμα και μαζεύει χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Photo via Twitter




Είναι μόλις 10 ετών, ξέρει πολύ καλά να παίζει ντάμα. Όχι μόνο πολύ καλά. Βγήκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ηλικιακή της κατηγορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέρσι το καλοκαίρι.

Είναι η χαριτωμένη Βαλέρια Γιεζόβα από το Κίεβο. Θέλησε να βρει τρόπο να βοηθήσει τη χώρα της να αμυνθεί στις δυνάμεις του Πούτιν που εισέβαλαν στη χώρα της.

Ρώτησε τη μητέρα της πώς θα μπορούσε να το κάνει. Αυτή απ’ την πλευρά της τη ρώτησε: “τί ξέρεις να κάνεις καλά;”….

Τι άλλο από το να παίζει ντάμα. Έτσι αποφάσισε να βγει να παίξει ντάμα με περαστικούς στους δρόμους του Κιέβου. Μια επιγραφή στο “πόστο” της εξηγεί γιατί και για ποιον παίζει. “Βοηθάμε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας” γράφει.

Η Βαλέρια, παίζει με τους περαστικούς και κερδίζει. Και τα χρήματα αυξάνουν. Μέσα σε εννιά μέρες δεν έκανε ούτε μια ήττα και συγκέντρωσε το αντίστοιχο περίπου 720 δολαρίων.

Τα χρήματα τα παρέδωσε στον επικεφαλής οργάνωσης που αγοράζει εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό ο οποίος όπως είπε η Βαλέρια είναι το “ίνδαλμά” της – αυτός απ’ την πλευρά του δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Δείτε εδώ το βίντεο του CNN που έκανε το ρεπορτάζ και ανέδειξε την πρωτοβουλία της 10χρονης.

Mε πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: