Όσο ο κ. Σχοινάς αρνείται να δεχθεί το ψέμα του, εμείς θα επιμένουμε: Ποιοι προεδρικοί υποψήφιοι στην Κύπρο παίζουν το παιγνίδι του Πούτιν;

FILE PHOTO: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλά κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας των εργασιών του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στα Σπάτα, την Κυριακή 08 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, νομίζει ότι επειδή αρνείται να μιλήσει για την άθλια και υπόγεια ανάμειξη του, και με ύπουλο τρόπο, στις εσωτερικές υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμείς θα σταματήσουμε να τον καλούμε να μιλήσει και φυσικά να απολογηθεί για το ψέμα του.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), εκτός κειμένου, όπως σημείωσε στην ιστοσελίδα του το Έθνος. Είπε αναφερόμενος στην άνανδρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία:

«Και τέλος εδώ και 70 ημέρες, όλη η ευρωπαϊκή οικογένεια μαζί με τους συμμάχους μας στην Αμερική και την Ασία δίνουμε ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην φρίκη του πολέμου, απέναντι σε αυτούς που σκοτώνουν και ξεσπιτώνουν αμάχους, βομβαρδίζουν ορθόδοξους χριστιανούς, λεηλατούν αρχαιολογικούς θησαυρούς και στέλνουν φανατικούς ισλαμιστές να ξεριζώσουν τους ομοεθνείς μας από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μαύρη Θάλασσα, την μήτρα της νεότερης Ελλάδας».

Στη συνέχεια, κοίταξε προς το μέρος του Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου στις κυπριακές προεδρικές εκλογές, και του είπε:

«Φίλε Αβέρωφ, θέλω να ξέρεις ότι αυτούς (σ.σ.: εννοεί τους Ρώσους) δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου».

Στη συνέχεια, στο συνέδριο του ΔΗΣΥ, επανήλθε ο κ. Σχοινάς και μας τα είπε και …κυπριακά μήπως και δεν καταλάβαμε τι εννοούσε. Δήλωσε:

(Είμαστε) “απέναντι σε αυτούς που αφανίζουν χωριά και γειτονιές αμάχων, που στέλνουν γυναίκες και παιδιά στην προσφυγιά, που ισοπεδώνουν εκκλησίες και μνημεία”. Πρόσθεσε:

“Πόσες ομοιότητες και πόσα επιχειρήματα αναζητούν ακόμη οι επίδοξοι ή οι χρήσιμοι επίδοξοι που δεν διστάζουν να δώσουν ακόμη και συγχωροχάρτι στους εισβολείς για να επιτεθούν ή να κριτικάρουν την Ευρώπη. Κι όταν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησα για κάποιους εγχώριους πρόθυμους έγινα στόχος τους. Ε λοιπόν, σήμερα τους το λέω και μάλιστα στα Κυπριακά”. «Όποιος έχει τη μούγια (μύγα) μουγιάζεται (μυγιάζεται)»!

Οι πάντες στο νησί λένε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος εννοεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο κ. Σχοινάς δεν του συχωράει ότι κατήλθε στον προεδρικό στίβο απέναντι στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Βέβαια, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου δεν έχει καμία σχέση με τον αυταρχικό ηγέτη της Ρωσίας, που έσπειρε το θάνατο στην Ουκρανία και απειλεί την ανθρωπότητα με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Σχοινάς αρνείται να αναφέρει δημόσια και επίσημα τα ονόματα αυτών που δήθεν θα εκλέξει στις προεδρικές ο εισβολέας Βλάντιμίρ Πούτιν. Απλούστατα διότι οι «καταγγελίες» του είναι πέτσινες. Από την έρευνα που κάναμε, δεν προκύπτει ότι κάποιος εκ των υποψηφίων έχει σχέση με τον εισβολέα Πούτιν.

Από τη στιγμή που οι συνάδελφοι στις Βρυξέλλες επέλεξαν να μην ασχοληθούν με το μείζον αυτό ζήτημα, εμείς θα επιμένουμε. Κάπου θα συναντήσουμε τον κ. Σχοινά και να είστε βέβαιοι ότι θα του υποβάλουμε το ερώτημα που τρέμει όπως ο διάολος το λιβάνι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βασικά, ο Έλληνας Επίτροπος κάνει τη βρώμικη δουλειά Ελληνοκυπρίων, που κινούν να νήματα από το εξωτερικό για να διασώσουν τον κ. Νεοφύτου. Είναι γνωστοί κρατικοδίαιτοι. Θα αποκαλυφθούν βεβαίως…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Η ελληνική χούντα έπεσε κάτω από το βάρος της τραγωδίας της Κύπρου: Καλά τα είπε ο καθηγητής Συρίγος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: