Νεποτισμός αλά Πούτιν, που δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν: Διόρισε την κόρη του για να βρει άκρη στην κατάρρευση των εισαγωγών

File photo: Η κόρη του Πούτιν, Κατερίνα Τιχόνοβα, η οποία έχει μια κόρη δυο ετών με τον σύντροφό της, ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση λέγεται… Ζελένσκι. Screenshot via YouTube




Η μικρότερη κόρη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Κατερίνα Τιχόνοβα, διορίστηκε να επιβλέπει το δύσκολο πρόγραμμα των εισαγωγών στη Ρωσία σε κορυφαίο επιχειρηματικό λόμπι, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων RBC την σήμερα Τετάρτη .

Οι δυτικές κυρώσεις και η αποχώρηση των δυτικών εταιρειών μετά την εισβολή στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει τη Ρωσία σε μια κατάρρευση στις εισαγωγές και σε σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

Η Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) διόρισε την κόρη του Πούτιν, Τιχόνοβα,  συμπροέδρο του συντονιστικού συμβουλίου υποκατάστασης εισαγωγών, ανέφερε το RBC, επικαλούμενο έγγραφα που επιβεβαιώνουν τον διορισμό.

Ένας εκπρόσωπος του RSPP, του πιο ισχυρού ομίλου επιχειρηματικών λόμπι της Ρωσίας, επιβεβαίωσε τον διορισμό της Τιχόνοβα στο RBC.

Το νέο συμβούλιο, υπό την προεδρία του επικεφαλής του RSPP, Αλεξάντερ Σόκιν, φέρεται να είναι επιφορτισμένο με τη σύνταξη νομοθετικών προτάσεων, τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών στις προσπάθειες της Ρωσίας να μειώσει την εξάρτησή της από ξένα αγαθά.

  • Οι ρωσικές εισαγωγές κατέρρευσαν σε χαμηλό δύο δεκαετιών τους μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία και έκτοτε έχουν δείξει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης.  

Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε πέρυσι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ρωσικών επιχειρήσεων βασίζονται στις εισαγωγές.

Από την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, υπάρχουν τακτικές αναφορές για ελλείψεις εφοδιασμού.

Ο Πούτιν, ο οποίος ποτέ δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε ότι είναι ο πατέρας της Τιχόνοβα, είχε δώσει εντολή στους αξιωματούχους να αυξήσουν την υποκατάσταση των εισαγωγών νωρίτερα φέτος, ομολογώντας ωστοσο, ότι η υποκατάσταση των εισαγωγών « δεν είναι πανάκεια. ”

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν κυρώσεις στην Τιχόνοβα και την αδελφή της Μαρία Βοροντσόβα τον Απρίλιο στο πλαίσιο της δυτικής απάντησης στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Κρίσιμες συνομιλίες για τις εξαγωγές σιτηρών στη σκιά της επισιτιστικής κρίσης: Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και ΟΗΕ προσπαθούν να βρουν λύση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: