Ο Ερντογάν στέλνει πολεμικά πλοία στα κατεχόμενα λιμάνια της Κύπρου: Για τους άθλιους εορτασμούς της άνανδρης εισβολής του Αττίλα

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Ιράν υποδέχθηκε στην Τεχεράνη τον ισλαμιστή ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου αναμένονται δύο τουρκικά πλοία, ενώ άλλα δύο πολεμικά σκάφη θα βρίσκονται στο λιμάνι της Κερύνειας στο πλαίσιο των άθλιων εορτασμών που θα πραγματοποιηθούν αύριο στα κατεχόμενα για την μαύρρη επέτειο της άνανδρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Halkin Sesi όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του ΓΤΠ, πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού θα βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 23 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο των εορτασμών για την 48η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Πρόκειται για τα πλοία TCG BAYRAKTAR και TCG SOKULLU MEHMET PASA της Σχολής Θαλάσσιου Πολέμου του Πανεπιστημίου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα οποία θα βρίσκονται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 14 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου 2022 για σκοπούς άσκησης των φοιτητών του τρίτου έτους.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εισβολή θα βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας η φρεγάδα TCG Giresun και το υποβρύχιο TCG BURAKREIS.

Ο παράνομος Bayrak τις προηγούμενες μέρες μετέδωσε ότι οι «επίσημοι» απαράδεκτοι εορτασμοί για την εισβολή του Αττίλα θα αρχίσουν το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου με διάγγελμα του κατοχικού ηγέτη, Ερσίν Τατάρ από τον Bayrak.

Στους εορτασμούς θα συμμετέχουν και αξιωματούχοι από την Τουρκία και άλλες χώρες.

Επίκεντρο των εορτασμών, όπως κάθε χρόνο, θα είναι η στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το βράδυ της 19ης προς την 20ή Ιουλίου θα διοργανωθεί και φέτος η λεγόμενη «σκοπιά της αυγής» στην παραλία που έγινε η απόβαση των δυνάμεων εισβολής στην Κερύνεια.

Η Kibris σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι η «σκοπιά της αυγής» θα διοργανωθεί για 13η φορά. Αναφέρει επίσης ότι έφτασαν ήδη στα κατεχόμενα 25 βετεράνοι πολεμιστές της εισβολής από την πόλη Βιράνσεχιρ της Τουρκίας για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς. Οι εν λόγω βετεράνοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στους εορτασμούς.

Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι σήμερα θα γίνει μνημόσυνο στο Προσφυγοχώρι στον ανδριάντα του πρώην πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ, ο οποίος είχε λάβει την απόφαση για την πραγματοποίηση της εισβολής του Αττίλα και θα εκφραστεί η ευγνωμοσύνη του τουρκοκυπριακού «λαού» τόσο στον Ετζεβίτ όσο και στον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νετζμεττίν Έρμπακαν.

Εξάλλου, η Kibris Postasi γράφει ότι το λεγόμενο παράνομο ψευτο-“υπουργείο συγκοινωνιών” ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα απαγορεύεται η διεξαγωγή αθλημάτων όπως η πτήση drones, αλεξίπτωτων πλαγιάς, αλεξίπτωτων θαλάσσης και άλλων παρόμοιων αθλημάτων, λόγω των επιδείξεων και των δοκιμών που θα πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας γνωστά ως «Τουρκικά Αστέρια» στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στους παράνομο εορτασμούς για την 48η μαύρη επέτειο της εισβολής.

Σύμφωνα επίσης με τον παράνομο Bayrak, o Ερσίν Τατάρ δήλωσε την Κυριακή ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός θα πορευθεί με αποφασιστικότητα» και θα συνεχίσει το έργο του για να πάρει μπροστά την παράνομη «τδβκ», που ουδείς αναγνωρίζει πέραν της κατοχικής Τουρκίας.

Με τη συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη θα πραγματοποιηθεί στην παράνομη ψευτο-«βουλή» συζήτηση, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι προτάσεις που κατάθεσε πρόσφατα ο Ερσίν Τατάρ, για τη συνεργασία των δύο πλευρών σε διάφορα πεδία.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, χθες ο κ. Τατάρ συναντήθηκε με τον ψευτο-«πρόεδρο της βουλής» Ζορλού Τορέ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην τ/κ κοινότητα και αποφασίστηκε η διοργάνωση «ενημερωτικής συνάντησης» στην παράνομη ψευτο-«βουλή», με τη συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη.

  • Τατάρ:«Η Τουρκία είναι πάντα δίπλα μας»

Αναφορικά με την 48η επέτειο της δήθεν «ειρηνευτικής επιχείρησης», όπως χαρακτήρισε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, ο Τατάρ δήλωσε ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα συνεχίσει την πορεία του με αποφασιστικότητα παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

Υποστήριξε δε ότι η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία βρίσκεται, όπως έκανε πάντα, δίπλα στους Τουρκοκύπριους και σημείωσε τη σημασία που έχει αυτό για τον τουρκοκυπριακό «λαό».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τατάρ υποστήριξε ότι τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, όσο και οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια «για να γίνει γνωστός στον κόσμο ο αγώνας των Τουρκοκυπρίων».

Καταληκτικά, ο Τατάρ υποστήριξε τα εξής:

«Ο τουρκοκυπριακός “λαός” συνεχίζει τον αγώνα του στην Κύπρο ως ξεχωριστός “λαός” στο πλαίσιο των κεκτημένων δικαιωμάτων και της κυριαρχίας του στη βάση της νομιμότητας. Ως ένας από τους ιδρυτικούς λαούς της Κύπρου, οι Τουρκοκύπριοι δημιούργησαν το δικό τους κράτος, αφού εκδιώχθηκαν από το κράτος το 1963. Καθώς συνεχίζουμε την πορεία μας ως (παράνομη) “τδβκ”, ο τουρκοκυπριακός “λαός” θα δικαιωθεί σίγουρα και θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας με αποφασιστικότητα για να πάμε την (παράνομη) “τδβκ” μπροστά».

Ο Στιούαρτ στο Σ.Α. του ΟΗΕ: Η πολιτική διαδικασία είναι απογοητευτική διότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: