Ο Μπάιντεν επέστρεψε με άδεια χέρια από τη Μέση Ανατολή: Ο Πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας δεν του έδωσε τίποτα…

A handout photo made available by the Saudi Press Agency (SPA) shows (L-R) King of Bahrain Hamad bin Isa bin Salman al-Khalifa, US President Joe Biden, Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman, Jordanian King Abdullah II; Emir of Qatar Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, Kuwaiti Crown Prince Sheikh Mishal Al Ahmad Al Jaber Al Sabah posing for family photo during the Jeddah Security and Development Summit in Jeddah, Saudi Arabia, 16 July 2022. EPA, SAUDI PRESS AGENCY HANDOUT




Το αποτέλεσμα της περιοδείας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν (Biden) στη Μέση Ανατολή φαίνεται πολύ πενιχρό,σχολιάζει το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, (κείμενο Georges Malbrunot)

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πήρε τίποτα από την αραβική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Σαουδάραβα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (Mohamed Ben Salman).

Τίποτα για την ενέργεια, τίποτα ή σχεδόν τίποτα για την προσέγγιση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ, ούτε για μια νέα περιφερειακή αρχιτεκτονική ασφάλειας κατά του Ιράν.

Το μόνο απτό επίτευγμα του τριήμερου ταξιδιού του στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τη Σαουδική Αραβία, όπου συμμετείχε σε σύνοδο κορυφής το Σάββατο με τους έξι ηγέτες του Κόλπου, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και του Ιράκ, ήταν η οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για την επιστροφή στη Σαουδική Αραβία δύο ακατοίκητων νησιών στην Ερυθρά Θάλασσα, που ανήκουν στην Αίγυπτο, και η δέσμευση των ΗΠΑ να μετακινήσουν τους στρατιώτες τους, μέλη μιας αποστολής του ΟΗΕ, από αυτά. [..]

Ως προς την ενέργεια τονίζεται ότι η  Σαουδική Αραβία δεν έκανε δεκτό το αίτημά του να αυξήσει το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να σταματήσει την άνοδο των τιμών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

“Περιμένω να δω τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Biden αναφορικά με τη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 3 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ριάντ, η Μόσχα και άλλοι παραγωγοί θα λάβουν αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: Le FigaroGeorges Malbrunot – Du MoyenOrientJoe Biden repart les mains vides

Έρευνα αποκαλύπτει ότι φιλορώσοι κατάσκοποι δρουν στους κόλπους της Ε.Ε.: Μία “φοβερή” γυναίκα και κάμποσοι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: