Νίκος Ανδρουλάκης: Απαράδεκτο το σχόλιο Βερναρδάκη για την υπουργό Παιδείας-Ο ΣΥΡΙΖΑ, χορηγός της κυβέρνησης(video)

File photo Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε παλαιότερη περιοδεία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Όταν ένας Πρωθυπουργός φτιάχνει κλίμα εκλογολογίας, δεν μπορεί να καταγγέλλει την αντιπολίτευση, που ζητά να αλλάξει η κυβέρνηση γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα στυλό και κάνουν εκλογική καμπάνια στις περιφέρειές τους αντί να κοιτάξουν τα προβλήματα του κόσμου» τόνισε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Χρήστο Κούτρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα και μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Διακύβευμα εκλογών

«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια, Τσίπρας και Μητσοτάκης. Κι επειδή βλέπω ότι το Μαξίμου και όλα τα μιντιακά συστήματα, που το στηρίζουν, υποστηρίζουν ότι “είναι αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι αυτό θα επιλέξει τον πρωθυπουργό’’, ξεκαθαρίζω ότι δεν είπα ποτέ δημοσίως ότι εμείς θα επιλέξουμε τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι μονταζιέρα του κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, είπα δημοσίως ότι αν ο ελληνικός λαός στείλει σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κλείσει την πόρτα και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν θα τους βάλω από το παράθυρο».

Κοινωνική κατοικία

«Εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε για κοινωνική κατοικία. Κατασκευάζεις 20.000 εστίες ή κοινωνικές κατοικίες. Με τις εστίες δίνεις τη δυνατότητα στο ελληνόπουλο να σπουδάσει στη σχολή που θέλει και όχι βάσει της τσέπης του πατέρα του. Κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 26.000 έβαλαν οι Πορτογάλοι, 20.000 οι Ισπανοί και 10.000 οι Ιταλοί. Ο κ. Μητσοτάκης 100, 70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη. Μπορούν να δοθούν φορολογικά κίνητρα: Έχεις κλειστό το σπίτι σου. Δεν θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ αν το βάλεις στη δεξαμενή κοινωνικής κατοικίας».

Ακρίβεια

«Είναι το πρώτο καλοκαίρι που ο ελληνικός λαός δυσκολεύεται να κάνει κι ολιγοήμερες διακοπές – ούτε στα χωριά τους δεν μπορούν να πάνε – με την τιμή που έχουν τα καύσιμα στην Ελλάδα. Και δεν παίρνει μια απόφαση η ΝΔ να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα. Έπρεπε να εξετάσουμε αυτούς τους μήνες, να υπάρξει για ένα συγκεκριμένο διάστημα – εγώ δεν λέω γενικότερα – μια μείωση των φόρων στα καύσιμα».

Την Κυβέρνηση & τον Πρωθυπουργό θα τους επιλέξει ο ελληνικός λαός

Στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» επενδύει στρατηγικά η Κυβέρνηση των διαδοχικών αποτυχιών, παρόλο που οι πολίτες γνωρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Αντί να ασχοληθεί με τις αγωνίες του λαού, όπως είναι η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να ανταγωνίζεται στο άγχος για την καρέκλα τον κ. Τσίπρα. Χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για την κοινωνική κατοικία ως απάντηση στα αυξημένα ενοίκια που πληρώνουν οι πολίτες, για όσα πρότεινε ως ανάχωμα στο κύμα ακρίβειας, που φέτος το καλοκαίρι θα κάνει τους Έλληνες να νιώθουν ξένοι στον τόπο τους αλλά και για όσα επισήμανε για την ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, η Κυβέρνηση επιχείρησε μάταια, για ακόμη μία φορά, να θολώσει το κρυστάλλινο μήνυμα του Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ξεκαθαρίζουμε ξανά: Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό θα τους επιλέξει ο ελληνικός λαός βάσει των συσχετισμών που θα ορίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές και όχι το παρασκήνιο και τα ψευτοδιλήμματα, που βολεύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Οι συνεργασίες γίνονται με προγραμματικές συγκλίσεις , με προτάσεις που βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων και όχι με ανταλλαγή θέσεων εξουσίας.




 

Σχόλιο για Χ. Βερναρδάκη στο TikTok:  Στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της Κυβέρνησης

«Καταδικάζουμε το απαράδεκτο και αδιανόητο σχόλιο του κ. Βερναρδακη εις βάρος της Υπουργού Παιδείας, που δείχνει πόσο λάθος έχουν εκλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Παγιδευμένοι στην εύκολη ατάκα, στον λαϊκισμό και στον ακραίο λόγο, νομίζουν ότι αποδομούν την Κυβέρνηση, ενώ στην πράξη λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της, αποπροσανατολίζοντας τον δημόσιο διάλογο από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ που υπονομεύουν τη δημόσια παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση» σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος για το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη εναντίον της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε ανάρτησή του στο TikTok.

Πολιτογράφηση Γιασάμ Αγιαβέφε: Σκανδαλώδης αδιαφάνεια στην υπόθεση

Σκανδαλώδης είναι η αδιαφάνεια που επικρατεί στην υπόθεση τιμητικής πολιτογράφησης του Τούρκου Πολίτη Γιασάμ Αγιαβέφε, για την οποία υπήρξε ισχνή αιτιολόγηση και λογοδοσία. Παρόλο που σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης πολιτογράφησης, τιμήθηκε με την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη για μια δωρεά του που έσωσε το εθνικό σύστημα υγείας από κατάρρευση κατά την έναρξη της πανδημίας, πρόσφατα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Τουρκία αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο και μάλιστα έχει καταγγελθεί για διάφορες παράνομες δραστηριότητες! Είναι πολίτης πολλών κρατών ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως απέκτησε ακόμη και την ιθαγένεια του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου. Επειδή η τιμητική απονομή της ελληνικής ιθαγένειας γίνεται στο όνομα του ελληνικού λαού και δεν είναι μια τυπική διοικητική κυβερνητική πράξη, η Κυβέρνηση είναι υπόλογη και οφείλει να δώσει απαντήσεις για την επιλογή της που αφήνει διάχυτη υποψία πως πρόκειται για κάποιου είδους κυνική συναλλαγή. Περισσότερα ΕΔΩ

Οικονομία: Υπαρκτός δημοσιονομικός χώρος για μείωση φορολογικών συντελεστών

Ενώ το κράτος κερδοσκοπεί από τις ανατιμήσεις σε βάρος των καταναλωτών, η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ανακουφίσει τους πολίτες από την καλπάζουσα ακρίβεια λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. Ειδικότερα, όπως αποδεικνύει το δελτίο μηνιαίων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης Μαΐου 2022, οι εισπράξεις από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2022 ήταν 2,6 δισεκατομμύρια, σχεδόν 260 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από το αντίστοιχο πεντάμηνο του προηγούμενου έτους, αύξηση της τάξης του 10%. Άρα, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκει λεφτόδεντρα μόνο όταν θέλει, μόνο από αυτό το πεδίο φορολογίας υπήρχε δημοσιονομικός χώρος για μείωση, έστω και προσωρινή, των φορολογικών συντελεστών. Μάλιστα, αντίστοιχα, την ίδια περίοδο η αύξηση των έμμεσων φόρων σε σχέση με την περσινή περίοδο ήταν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ έως σήμερα, δηλαδή 25%, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση επιλέγει την επιδοματική πολιτική που αποδεικνύεται ανεπαρκής, αντί για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπως έχει προτείνει επανειλημμένα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Περισσότερα ΕΔΩ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Aκραία τοξικότητα από βίντεο Βερναρδάκη στο Tik Tok: Aποκάλεσε «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας» την Νίκη Κεραμέως, ζήτησε συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: