Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: «Καλύτερα ο Ερντογάν να προσπαθεί για την αναβίωση της οικονομίας του παρά για τις αυτοκρατορικές οθωμανικές του φαντασιώσεις» [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο CNN. Screenshot via CNN




Ένα εξαιρετικά εύστοχο μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας προς την παγκόσμια κοινή γνώμη μέσω της συνέντευξής του στο  αμερικανικό δίκτυο CNN και στην Julia Chatterley.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλώντας για την Τουρκία και τις προκλήσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν αφού επισήμανε ότι λόγω της γεωγραφίας είμαστε αναγκασμένοι να συνυπάρχουμε ως γείτονες σημείωσε: «Καλύτερα ο κ. Ερντογάν να προσπαθήσει να αναβιώσει την τουρκική οικονομία παρά τις Οθωμανικές Αυτοκρατορικές του φαντασιώσεις».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα παράγοντας ευθύνης και σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις και αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, της περικοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός  είχε την ευκαιρία να αντιπαραβάλλει την οικονομική και πολιτική κρίση στην Ιταλία με το ελληνικό περιβάλλον, για να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα και οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά, κάτι που επιβραβεύεται από τις αγορές, όπως φαίνεται από τις τιμές στις οποίες διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τις αναβαθμίσεις των διεθνών πιστοληπτικών οίκων.

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον συγκεκριμένο τομέα και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι υπάρχουν ροές επισκεπτών όλο τον χρόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο το καλοκαίρι.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι προορισμός όχι μόνο διακοπών, αλλά και εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ροές digital nomads, δηλαδή εργαζομένων που προτιμούν την Ελλάδα για να εργαστούν με τηλεργασία στη χώρα από την οποία προέρχονται.

Μήνυμα ασπίδα από Μπέρμποκ, προς Ερντογάν: Η Ελλάδα από τους πιο στενούς μας εταίρους – Θεμελιώδεις διαφορές με Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: