Ισπανικά μαχητικά αναχαίτισαν πτήση της easyJet: 18χρονος έκανε φάρσα για βόμβα…[video]

Στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξαν επιβάτες της πτήσης της EasyJet κατά τη διάρκεια της αναχαίτισης του αεροσκάφους από Ισπανικά μαχητικά.




Μια πτήση της easyJet προς Μινόρκα αναχαιτίστηκε από ισπανικά μαχητικά αεροσκάφη αφού ένας 18χρονος Βρετανός παραθεριστής φέρεται να απείλησε για βόμβα στο αεροπλάνο.

Ο έφηβος συνελήφθη κατά την προσγείωση στο ισπανικό θέρετρο της Μεσογείου χθες το απόγευμα και ειδικοί αξιωματικοί και σκύλοι ανιχνευτές επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος για ελέγχους ασφαλείας.

Η Μενόρκα ή αλλιώς Μινόρκα είναι ένα μικρό νησί των Βαλεαρίδων νήσων, όχι τόσο γνωστό όσο η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. Οι λάτρεις, όμως, της φύσης και των όμορφων τοπίων έχουν συμπεριλάβει τη Μινόρκα στη λίστα των πιο αγαπημένων τους προορισμών τα τελευταία χρόνια.

Ο τουρίστας, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μέλος μιας ομάδας φίλων που επιβιβάστηκαν στην πτήση από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ, αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενος επιβολής προστίμου ύψους χιλιάδων λιρών μετά τις υποτιθέμενες απειλές.

Ο συναγερμός σήμανε στην πτήση EZY8303 όταν πλησίασε στην προσγείωση λίγο πριν τις 5 το απόγευμα χθες.

Βίντεο το δείχνει να συνοδεύεται από μαχητικό αεροσκάφος F18 της ισπανικής αεροπορίας πριν φτάσει στον προορισμό του.

Το μαχητικό «έγειρε» τα φτερά του στον πιλότο της easyJet – σήμα που σημαίνει «ακολούθησέ με» – πριν συνοδέψει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Μινόρκα.

Εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής  επιβεβαίωσε σήμερα: «Η Πολιτοφυλακή συνέλαβε έναν 18χρονο Βρετανό υπήκοο ως υπεύθυνο για το αδίκημα της διατάραξης της δημόσιας τάξης στο Μαχόν στη Μινόρκα.

«Χθες ο πύργος ελέγχου στο αεροδρόμιο Menorca ειδοποιήθηκε για απειλή βόμβας σε αεροπλάνο που κατευθυνόταν από το Λονδίνο προς την πρωτεύουσα του νησιού Mahon, το οποίο ήταν ακόμα στον αέρα και πλησίαζε στο αεροδρόμιο.

«Η απειλή λέγεται ότι στάλθηκε σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε, μεταφέρθηκε σε μια περιοχή μακριά από τον κεντρικό τερματικό σταθμό και άλλα αεροσκάφη.

«Η Πολιτοφυλακή  οργάνωσε μια ειδική επιχείρηση που περιελάμβανε την κινητοποίηση ειδικών εξουδετέρωσης βομβών καθώς και σκύλων ανιχνευτών και άλλων αξιωματικών που δημιούργησαν μια ασφαλή περίμετρο γύρω από το αεροπλάνο.

«Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και τηρήθηκε το πρωτόκολλο έως ότου η αστυνομία μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ψευδή απειλή για βόμβα και ο υπεύθυνος αναγνωρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με άλλους πέντε συνοδούς ως μάρτυρες.

«Μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση».

Δεν έγινε αμέσως σαφές  εάν ο έφηβος έχει ήδη εμφανιστεί ενώπιον δικαστή σε κεκλεισμένων των θυρών δικαστήριο και πού βρίσκεται τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβάτες κρατήθηκαν έξω από το αεροπλάνο στην πίστα επί τέσσερις ώρες, ενώ το αεροπλάνο ελεγχόταν.

Εκπρόσωπος της easyJet είπε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια και η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της easyJet και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επιβάτες για την κατανόησή τους».

Το αεροπλάνο φέρεται να προσγειώθηκε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση στις 4.45 μ.μ τοπική ώρα χθες.

Το περιστατικό φέρεται να οδήγησε ένα αεροπλάνο της Ryanair να αναχωρήσει με δυόμισι ώρες καθυστέρηση για το Λονδίνο.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: