Η Ρωσία βάφτισε ποδηλάτες και παιδιά στρατιωτικό στόχο: Πύραυλος από υποβρύχιο σκοτώνει δεκάδες αμάχους στο κέντρο της Βίνιτσα [videos]

File photo: Η πλατεία της Βίνιτσα μετά την πολύνεκρη ρωσική επίθεση. EPA/ROMAN PILIPEY




Τρομοκρατημένοι πεζοί και ποδηλάτες αναγκάστηκαν να τρέξουν για να καλυφθούν όταν οι δυνάμεις του Πούτιν εκτόξευσαν έναν πύραυλο Kalibr σε πολυσύχναστο κέντρο της πόλης τους – προφανώς δεν επρόκειτο για στρατιωτικό στόχο –  σκοτώνοντας 23 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρια παιδιά, όπως  δείχνει σοκαριστικό βίντεο.

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα συνετρίβη στη Βίνιτσα γύρω στις 10.50 τοπική ώρα τραυματίζοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους.

  • Η Ρωσία επέμεινε και σήμερα ότι το άγριο χτύπημα είχε στόχο τον ουκρανικό στρατό, κατά τη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης της πολεμικής αεροπορίας και εκπροσώπων δυτικών προμηθευτών όπλων. Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η  επίθεση είχε στόχο κτίριο στο οποίο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συναντούσαν ξένους προμηθευτές όπλων.

Ωστόσο, το βίντεο δείχνει ποδηλάτες και πεζούς να έχουν μια συνηθισμένη μέρα στο κέντρο της πόλης όταν ξαφνικά η καταστροφική δύναμη της έκρηξης τους ανατινάζει από τα ποδήλατά τους, ενώ άλλοι σκύβουν και πέφτουν στο έδαφος για ασφάλεια.

Δευτερόλεπτα αργότερα, μια δυσοίωνη σκιά σκότους ανοίγει ξαφνικά έναν κρατήρα στην πλατεία καθώς τρομαγμένα σκυλιά φεύγουν από τη σκηνή.

Τρομοκρατημένοι άνθρωποι φαίνονται να τρέχουν για να γλιτώσουν από το χτύπημα που εξαπέλυσε στην πόλη των 370.000 κατοίκων στο κέντρο της χώρας, μακριά από την πρώτη γραμμή του Ντονμπάς.

Άλλα πλάνα δείχνουν πελάτη σε ένα κατάστημα όταν χτυπά ο πύραυλος Kalibr. Πελάτης και υπάλληλος του καταστήματος πετιούνται στο πάτωμα και τα τζάμια σπάνε από τη δύναμη της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη Ρωσία «τρομοκρατικό» κράτος, ζήτησε περισσότερες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου και είπε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Βίνιτσα μπορεί να αυξηθεί.

«Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός. Η απομάκρυνση των συντριμμιών συνεχίζεται. Δεκάδες άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι. Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες ανάμεσα στους νοσηλευόμενους», κατέληξε.

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Αμετανόητος αντιευρωπαϊστής ο Όρμπαν: Στηρίζει ως το τέλος την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία * Κινδυνολογεί με τις κυρώσεις

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: