Euro 2022 Γυναικών: Η Γερμανία αντίπαλος της Αγγλίας στον τελικό του Γουέμπλεϊ μπροστά σε 90.000 φιλάθλους

Οι Γερμανίδες πανηγυρίζουν μετά τη νίκη τους επί της Γαλλίας στον ημιτελικό του UEFA Γυναικών EURO 2022 στο Milton Keynes, Βρετανία. EPA, Tolga Akmen




Η Γερμανία θα είναι η αντίπαλος της Αγγλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2022, που θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ, την Κυριακή 31 Ιουλίου, καθώς στο δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό επιβλήθηκε της Γαλλίας με 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο στο «Στάδιο ΜΚ», στο Μίλτον Κέινς, ολοκληρώθηκε 1-1, με τις Γερμανίδες να προηγούνται στο 40΄ με την Αλεξάντρα Ποπ, για να ισοφαρίσουν οι Γαλλίδες στο 44΄ με αυτογκόλ της γκολκίπερ Μέρλε Φρομς.

Τελικά, τη λύση στη Γερμανία έδωσε ξανά η σέντερ φορ της, με την Ποπ να σκοράρει στο 76΄ το νικητήριο γκολ από ασίστ της Σβένια Χουτ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

  • Αγγλία – Σουηδία 4-0
  • Γερμανία – Γαλλία 2-1

«Ο τελικός θα είναι γιορτή»

Πανευτυχής από την πρόκριση στον τελικό του EURO 2022 γυναικών, εμφανίσθηκε η Μαρτίνα Βος Τέκλενμπουργκ, λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού, που βρήκε την Γερμανία νικήτρια επί της Γαλλίας με 2-1.

«Ήταν ένα έντονο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο, ακολουθήσαμε το πλάνο επίθεσης και παρακολουθήσαμε την αντίδραση του αντιπάλου μας. Είχαν ευκαιρίες, αλλά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και προσαρμοσθήκαμε στο παιχνίδι τους», σχολίασε η ομοσπονδιακή προπονήτρια της εθνικής Γερμανίας και πρόσθεσε:

«Είναι μια νίκη που αξίζαμε. Εάν αυτή η γαλλική ομάδα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι, το μέλλον της θα είναι λαμπρό. Σήμερα αυτή η ομάδα έχασε από την δική μας, αλλά με λίγη περισσότερη ακρίβεια θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα και δεν ξέρουμε πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι.

»Ο τελικός με την Αγγλία, θα είναι μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή! Οι Αγγλίδες ήταν καταπληκτικές, σκόραραν πολλά γκολ και έχουν απίστευτη αυτοπεποίθηση. Αλλά τα πρώτα τριάντα λεπτά με την Σουηδία στον ημιτελικό, μας έδειξαν την Αχίλλειο πτέρνα τους.

»Θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευθούμε την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ μπροστά σε 90.000 φιλάθλους».

Από την πλευρά της, η Αλεξάντρα Ποπ, σκόρερ και των δύο τερμάτων της Γερμανίας, επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι δείξαμε για τί είμαστε ικανές, δείξαμε την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Επρεπε να δείξουμε αυτήν την δύναμη στο γήπεδο και τα καταφέραμε μετά από σκληρή δουλειά τους τελευταίους μήνες. Η ομάδα μετράει. Εάν δεν πάρω τις ασίστ, δεν μπορώ να σκοράρω.

»Εχω ξαναγίνει επικίνδυνη, μετά από πολύμηνη απουσία, λόγω τραυματισμών. Η κατάκτηση του «χρυσού παπουτσιού» θα ήταν το… κερασάκι στην τούρτα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νικήσει η ομάδα. Οποια και σκοράρει, θα είμαι χαρούμενη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ναυάγιο και πανωλεθρία μαζί για τον Ολυμπιακό: Αποκλείσθηκε με 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: