Ανελέητο σφυροκόπημα των Ρώσων στο Χάρκοβο που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο των Ρώσων [βίντεο]

Oυκρανοί στρατιώτες μπροστά από κτίριο που καταστράφηκε από τους Ρωσικούς βομβαρδισμούς. EPA/National police press service / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με αμείωτη ένταση το Χάρκοβο. Οπως μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, εξαώροφο κτίριο καταστράφηκε από πυραυλική επίθεση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άμαχοι.

Η Ρωσία άνοιξε πυρ με πυροβολικό, πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και άρματα μάχης στην περιοχή γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, και βομβάρδισε πόλεις στα ανατολικά, την ίδια ώρα που δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας εντάσσεται στα ρωσικά σχέδια προσάρτησης.

Διασώστες κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανή 86χρονη γυναίκα από τα ερείπια της πολυκατοικίας, σύμφωνα με ουκρανικό μέσο ενημέρωσης.

Στο τελευταίο μήνυμα του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντάσσει το Χάρκοβο στα μέτωπα πυρός:

«Ολοι εκείνοι που μας βομβαρδίζουν, που μας επιτίθενται με πυραύλους, που βομβαρδίζουν με το πυροβολικό τις πόλεις μας, όπως το Χάρκοβο, τη Ζαπορίζια, το Κριβί Ριχ, το Σιβέρσκ και το Βουχλεντάρ στην περιοχή του Ντονέτσκ, θα τιμωρηθούν», είπε.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί μαίνονται σε όλη την ανατολική Ουκρανία.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο δήλωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα κύμα βομβαρδισμών στα ανατολικά καθώς επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρου του Ντονμπάς, μια περιφέρεια που ελέγχεται εν μέρει από αυτονομιστές, υποστηριζόμενους από τη Ρωσία, από το 2014.

Όπως ανέφερε οι εκτενείς βομβαρδισμοί ισοδυναμούν με προετοιμασίες για μια εντατικοποίηση των εχθροπραξιών.

Αφού κατέλαβαν την επαρχία Λουχάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται τώρα στην κατάληψη του Ντονέτσκ στον νότο.

Σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχους των αυτονομιστών και μια πηγή στο Λουχάνσκ, ότι ρωσικές και υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις απέκτησαν τον έλεγχο τριών χωριών στην επαρχία Ντονέτσκ.

Η Ρωσία εγκατέλειψε μια αρχική προσπάθεια προέλασης προς την πρωτεύουσα Κίεβο καθώς αντιμετώπισε σφοδρή αντίσταση η οποία ενισχύθηκε από δυτικά όπλα.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερετσούκ κάλεσε χθες Κυριακή τους αμάχους στην κατεχόμενη από τους Ρώσους περιοχή της Χερσώνας στον νότο να απομακρυνθούν επειγόντως καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου ετοιμάζονταν για μια αντεπίθεση εκεί.

Ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας, σε συνέντευξή του στους Times αποκαλύπτει ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται να ανακαταλάβει τη νότια επικράτεια, συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο στρατιώτες, «εξοπλισμένους με σύγχρονα δυτικά όπλα».

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης καλεί τους αμάχους να εγκαταλείψουν την κατεχόμενη Χερσώνα, προειδοποιώντας ότι επίκειται αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

Ένα εκατ. Ουκρανοί στρατιώτες με δυτικό οπλισμό ετοιμάζονται να ανακτήσουν τον Νότο: Αποκάλυψη στους Times του Λονδίνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: