Την Κυριακή η τελική απόφαση του ΔΗΚΟ για τον Χριστοδουλίδη: Μόνο δύο διαφώνησαν με την επιλογή του!

«Μπορούμε να κερδίσουμε με συνεργασίες τις προεδρικές του 2023», διεμήνυσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία ΔΗΚΟ




Την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη, πρότεινε κατά συντριπτική πλειοψηφία, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023. Η λήψη της τελικής απόφασης, θα παρθεί από την Κεντρική Επιτροπή, την ερχόμενη Κυριακή, όπου και εκεί αναμένεται να μην υπάρξει πρόβλημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος (Φρίξος Δαλίτης), το συλλογικό όργανο του κόμματος κατέληξε στη συντριπτική πλειοψηφία του σε πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή για στήριξη της υποψηφιότητας του τέως υπουργού Εξωτερικών.

Μόνες διαφωνίες όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι αυτές του βουλευτή Λάρνακας Χρίστου Ορφανίδη και του βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία. Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό, εξέφρασε τη διαφωνία του μέσω επιστολής που απέστειλε στο Εκτελεστικό Γραφείο.

Όπως λέγεται μάλιστα, είχε εκφράσει κατά το παρελθόν τη θέση ότι το κόμμα θα έπρεπε να κατέλθει αυτόνομα στις Προεδρικές με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Υπέρ της αυτόνομης καθόδου με υποψήφιο τον πρόεδρο του κόμματος τάχθηκε και ο Ζαχαίας Κουλίας κατά τη χθεσινή συνεδρία, παρόλο που οι πληροφορίες πριν τη συνεδρία τον ήθελαν να προτείνει στήριξη Γιώργου Κολοκασίδη. Τις προηγούμενες μέρες, κομματικές πληροφορίες τον ήθελαν να παρευρίσκεται και στη συγκέντρωση του Γιώργου Κολοκασίδη στη Λευκωσία, στην οποία είχαν δώσει το «παρών» τους ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου και πρώην βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Το Εκτελεστικό Γραφείο κόμματος συνήλθε χθες το απόγευμα με μοναδικό θέμα, στην ημερήσια διάταξη, τις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του κόμματος, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου για τις συναντήσεις και τις επαφές που είχαν, τόσο ο ίδιος, όσο και η Γραμματεία του Κόμματος, με πολιτικά κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Επιπρόσθετα, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για την παρούσα κατάσταση, ενώ ζητήθηκαν και διευκρινίσεις για σειρά θεμάτων, τα οποία ήταν αντικείμενο δημόσιας και εσωκομματικής συζήτησης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, όπως έχουν τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας τις γραπτές θέσεις των ανεξάρτητων υποψηφίων, με τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα συζήτησε το τελευταίο χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη του τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών, των μελών και των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας ευρύτερα, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ως γνωστό, την Τρίτη ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στον οποίο παρέδωσε ένα περίγραμμα θέσεων του ΔΗΚΟ για να απαντήσει κατά πόσο μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του.

Ο υποψήφιος απάντησε χθες με επιστολή, λέγοντας, όπως πληροφορούμαστε, πως οι προτάσεις του ΔΗΚΟ συνάδουν με τη φιλοσοφία και τους πυλώνες προτεραιότητας του υπό διαμόρφωση προγράμματός του και ως εκ τούτου μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό.

Πρώτα δυο κράτη και μετά βλέπουμε: Αυτή είναι η επιστολή του κατοχικού ηγέτη προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: