Τέρμα η “πλάκα” του Ερντογάν: Η Αθήνα θα τριπλασιάσει το μήκος του φράκτη στα σύνορά της με την Τουρκία

FILE PHOTO: Ο νέος φράκτης στις Φερές του Έβρου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, STR




Υπό τον τίτλο: Greece to Triple Length of Border Fence With Turkey, η ιστοσελίδα της Voice of America δημοσιεύει ανταπόκριση της Anthee Carasava από την ελληνική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την οποία, η Αθήνα θα τριπλασιάσει το μήκος του φράκτη στα σύνορά της με την Τουρκία προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω την παράνομη μετανάστευση.

Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα ξεκίνησε την επέκταση του φράκτη στα σύνορα με την Τουρκία, αρχικού μήκους 13 χιλιομέτρων, πέρυσι αλλά η ξαφνική αύξηση των προσφυγικών ροών δημιούργησε ανησυχία στις ελληνικές Αρχές.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται δηλώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, σύμφωνα με τις οποίες, γίνεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία προκειμένου να δημιουργηθεί κρίση με την Ελλάδα.

Αν και οι ροές έχουν μειωθεί δραματικά σε σχέση με το 2015 όταν 1 εκατ. πρόσφυγες, κυρίως Σύροι, εισήλθαν στην χώρα, σήμερα όπως αναφέρεται «περίπου 1000 μετανάστες εισέρχονται καθημερινά στη χώρα, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται επίσης και δηλώσεις του Νίκου Σπανού, Ναυάρχου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία ελέγχει όλες τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τέλος σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία έχει απειλήσει ότι θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας, ισχυριζόμενη ότι πάνω από 100 νησιά του Αιγαίου είναι δικά της και όχι της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: Greece to Triple Length of Border Fence With Turkey, Ιστοσελίδα της Voice of America

Ο Ερντογάν προσεγγίζει τον Πούτιν και γίνεται ωρολογιακή βόμβα για το ΝΑΤΟ: Άρθρο-κόλαφος του βρετανικού Economist

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: