Σκοτώθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή ο διαβόητος “δήμιος” της μισθοφορικής Wagner, των μακελάρηδων του Πούτιν [photos, videos]

File photo: Άγνωστης χρονολογίας φωτογραφία του μισθοφόρου Αντόνοφ με πλήρη εξάρτηση και δεσμίδες χαρτονομισμάτων … στα πόδια του. Photo via Twitter




Ρώσος αιμοσταγής μισθοφόρος του στρατού του Πούτιν, της περιβόητης ομάδας Wagner, διαβόητος για την σφαγή αιχμαλώτων πολέμου και αμάχων στο Ντονμπάς σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Βλαντιμίρ Αντόνοφ, 44 ετών, μισθοφόρος της Wagner γνωστός ως “δήμιος”, πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο Χάρκοβο κατά τη διάρκεια αναγνωριστικών αποστολών στις 5 Ιουνίου, αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αντόνοφ ήταν περιβόητος στις γραμμές των Ρώσων ως «ο εθελοντής από τη Buryatia» από την περιοχή από την οποία καταγόταν, αλλά στους Ουκρανούς ως «ο δήμιος» για τις σφαγές που βοήθησε να πραγματοποιηθούν κατά την πρώτη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα το 2014.

Ο Αντόνοφ υπηρέτησε στον τακτικό ρωσικό στρατό από το 1997 έως το 2005, όταν μετακόμισε στην πόλη Ουλάν-Ούντε, όπου σπούδασε σε Παιδαγωγική σχολή.

Εγκατέλειψε τη σχολή πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του και έπιασε δουλειά στο εμπόριο, προτού ανταποκριθεί σε κάλεσμα εθελοντών προκειμένου να πάνε στην Ουκρανία και να συμμετάσχουν στις μάχες το 2014.

Ο Αντόνοφ επιστρατεύτηκε στην εταιρεία ειδικών δυνάμεων Olkhon που πολεμούσε στο Ντονμπάς και συμμετείχε στη μάχη του Debaltseve στις αρχές του 2015 – μια από τις τελευταίες μεγάλες μάχες του αρχικού πολέμου.

Εκείνη την εποχή, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που γυρίστηκε στην περιοχή, το οποίο έγινε ένα από τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία ότι εθελοντές από την Buryatia βρίσκονταν στην Ουκρανία.

  • Η Ουκρανία τον κατηγορεί ότι συμμετείχε προσωπικά στη σφαγή αιχμαλώτων πολέμου στην πόλη Logvinovo μετά τη μάχη και ότι σκότωσε αμάχους σε άλλα μέρη του Ντονμπάς.

Ο Αντόνοφ παρέμεινε στην Ουκρανία στην πρώτη γραμμή ακόμη και μετά τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία με την υπογραφή των Συμφωνιών του Μινσκ του 2015, πριν επιστρέψει στην περιοχή καταγωγής του, κάποια στιγμή το 2017.

Αλλά στο τέλος εκείνης της χρονιάς εξαφανίστηκε, έχοντας διαγράψει κάθε ίχνος του στο Διαδίκτυο, και για τα επόμενα αρκετά χρόνια θα πρέπει να πολεμούσε ως μέρος των μονάδων Wagner που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία και τη Λιβύη.

Οι μισθοφόροι της Wagner έχουν αποκτήσει αιμοδιψή φήμη για μάχες που ο τακτικός στρατός της Ρωσίας δεν μπορεί – συμμετέχοντας σε σφαγές, βασανιστήρια και αδιάκριτες δολοφονίες.

Στη συνέχεια, ο Αντόνοφ επανατοποθετήθηκε στην Ουκρανία μετά από εντολή του Πούτιν για εκ νέου εισβολή στη χώρα, που εκδόθηκε στις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς πολεμούσε πριν σκοτωθεί τελικά από ελεύθερο σκοπευτή κοντά στο  Χάρκοβο την περασμένη Κυριακή.

Ο Αντόνοφ πέθανε καθώς η Ουκρανία εξαπέλυσε νέα αντεπίθεση στην περιοχή, ωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις πιο πίσω προς τα δικά τους σύνορα.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Έμεινε κανένας ζωντανός; Αφάνισαν οι Ουκρανοί την επίλεκτη ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: