Ρωσική ομάδα ποδοσφαίρου εξετάζει τη μετακόμιση στην Κύπρο: Διώκεται λόγω Ουκρανίας

File Photo: Στέγη στην Κύπρο αναζητεί Ρωσική ομάδα που διώκεται από το καθεστώς Πούτιν @amna_news




Ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στη Μόσχα και φέρεται να διώκεται πολιτικά στη Ρωσία, παρουσιάζεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μετακόμισής του στην Κύπρο.

Έστω κι αν αυτό το εγχείρημα φαντάζει από δύσκολο έως και απίθανο.

Το θέμα αναδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη γνωστή ρωσική εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα (Novaya Gazeta), ο αρχισυντάκτης της οποίας είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης (2021) Ντμίτρι Μουράτοφ.

Μάλιστα, η σχετική είδηση έχει αναδημοσιευθεί σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρωσίας.

Η εν λόγω ποδοσφαιρική ομάδα ονομάζεται Κρασάβα κι αγωνιζόταν σε Όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας της ρωσικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της, Γεβγκένι Σαβίν, στη γνωστή ρωσική εφημερίδα, ο σύλλογος διώκεται λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος εξέφρασε την αντίθεσή του με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, σύμφωνα με τον Σαβίν, η ομάδα του δεν μπορεί να αγωνιστεί πλέον, αφού κανείς δεν της παραχωρεί γήπεδο ώστε να το χρησιμοποιεί για τους εντός έδρας αγώνες.

Ο πρόεδρος της Κρασάβα, μάλιστα, εμφανίζεται να δηλώνει πως μάλλον η ομάδα του θα «μετακομίσει» στην Κύπρο. Στην ουσία κάνει λόγο για κίνηση που θα αποσκοπεί στην επιβίωση του νεοϊδρυθέντα συλλόγου.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sports.ru το περασμένο Σάββατο (04/06), ο Σαβίν φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, ώστε μέσω εταιρείας να αποκτήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα συλλόγου β΄ κατηγορίας της Κύπρου και εφόσον αυτό γίνει, να ονομαστεί η ποδοσφαιρική εταιρεία «Κρασάβα».

Στη συνέντευξή του ο Σαβίν, ο οποίος ήταν πρώην ποδοσφαιριστής (αγωνίστηκε σε γνωστές ρωσικές ομάδες), τηλεοπτικός παρουσιαστής, ενώ είναι δημοφιλής «μπλόγκερ», μίλησε στη Novaya Gazeta για τους λόγους που θεωρεί ότι διώκεται ο ίδιος και κατ΄ επέκταση ο σύλλογος που ίδρυσε.

Στη συνέντευξή του, αφού πρώτα ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να διατηρήσει ζωντανό τον σύλλογό του, πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω απόλυτα ότι στη Ρωσία δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα.

Μετά το ζήτημα της Ουκρανίας, μας απέβαλαν από το Krasnogorsk (περιοχή της Μόσχας όπου εδρεύει η ομάδα). Αποκλειστήκαμε σιωπηρά από του να αγωνιζόμαστε σε όλη την επικράτεια της Μόσχας».

Μιλώντας για την αποχώρησή του από τη Ρωσία περί τα τέλη Μαΐου, είπε ότι δεν θα επέστρεφε στη χώρα με την οικογένειά του, μέχρι «κάτι ή κάποιος να αλλάξει στο Κρεμλίνο».

Τον περασμένο Απρίλιο, στο κανάλι που διατηρεί η «Κρασάβα» σε γνωστή πλατφόρμα οπτικού υλικού (youtube), δημοσιοποίησε video με Ουκρανούς ποδοσφαιριστές που μίλησαν για την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η καμπάνια ξεκίνησε από τον επιθετικό της Γουέστ Χαμ Αντρέι Γιαρμολένκο, τον αμυντικό της Έβερτον Βιτάλι Μικολένκο, τον πρώην προπονητή της Ντινάμο Μόσχας, Αντρέι Βορονίν, και τον πρώην ποδοσφαιριστή της Λοκομοτίβ Μόσχας Αλεξάντερ Αλίεφ.

Μετά τη δημοσιοποίηση του video, η διοίκηση του σταδίου Zorkiy στο Krasnogorsk, τερμάτισε τη συμφωνία που είχε με τον σύλλογό για να το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Άγνοια εξέφρασε η ΚΟΠ

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Ανθούλη Μυλωνά.

Ο τελευταίος, εξέφρασε άγνοια για τα όσα αναφέρονται στα ρωσικά ΜΜΕ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δεδηλωμένη πρόθεση της Κρασάβα, εξέφρασε πολύ σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον μπορεί ένας ρωσικός σύλλογος άμεσα να μεταφερθεί σε πρωτάθλημα που ελέγχεται από την ΚΟΠ.

Παρέπεμψε, ανάμεσα σ΄ άλλα, στους περιορισμούς χρησιμοποίησης ξένων ποδοσφαιριστών (δύο ξένοι στη β΄ κατηγορία).

Τέλος, εξήγησε ότι η ΚΟΠ αποτελείται από σωματεία-μέλη. Πρόσθεσε πως είναι εφικτό, ωστόσο, ένα σωματείο να εκχωρήσει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε εταιρεία.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Τεχνική επιτροπή Κύπρου, Ελλάδας Ισραήλ και ΗΠΑ, για την κλιματική αλλαγή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: