Πόσο βαθύ είναι το «βαρέλι» τους; Πάλι ο Μεβλούτ, πάλι απ’ τα ίδια, πάλι τα νησιά, πάλι τα… καγκέλια

File Photo: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA/TURKISH FOREIGN MINISTRY HANDOUT




Είναι πλέον απολύτως κουραστικό. Ανεξαρτήτως του αν ο πανικός είναι μεγαλύτερος από την… ανοησία στο καθεστώς Ερντογάν ο ίδιος και τα εξαπτέρυγά του έχουν χάσει και το μέτρο και το νόημα των λόγων.

Γνωρίζουν ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να τους στηρίξει κανένας, αλλά επιμένουν να κατασκευάζουν ιστορίες, να διαστρεβλώνουν κάθε έννοια του διεθνούς Δικαίου, να επαναλαμβάνουν μονότονα ισχυρισμούς που δεν αφορά παρά ελάχιστους οπαδούς τους, ψεκασμένους και απελπισμένους.

Το καθεστώς καταρρέει μαζί με την οικονομία της Τουρκίας και αυτό προφανώς φοβίζει όλη την παρέα του Ερντογάν που βλέπει με αβεβαιότητα και φόβο τη δική του τύχη, την επόμενη ημέρα.

Έτσι, έχοντας μπει σε μονόδρομο πατάνε… γκάζι παραγνωρίζοντας ότι πρόκειται για αδιέξοδο που το τέλος έχει τσιμεντένιο τοίχο.

Σε αυτή τη λογική, με όση σημασία έχει -γιατί τα πάντα έχουν τη σημασία τους- καταγράφεται και η σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πιο συγκροτημένα είναι αλήθεια από τον Μπαχτσελί ο Μεβλούτ πήρε σήμερα τα πάνω νησιά ενώ ο άλλος πήρε καθαρά Δωδεκάνησα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας άρχισε από αμέσως τα…τσάμικα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει χαμπέρι στον Ερντογάν: Κάτσε ήσυχα με την Ελλάδα

«Η στάση της Ελλάδας μετά τη συνάντηση του Προέδρου μας με τον Μητσοτάκη δεν προκαλεί έκπληξη. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα εδώ και χρόνια. Η Ελλάδα διαπράττει παραβίαση στα νησιά που της έχουν δοθεί με τον όρο να μην οπλίσει. «Αυτό εξοπλίζει τα νησιά», είπε.

Ο Τσαβούσογλου είπε: «Γράψαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Εάν η Ελλάδα δεν παραιτηθεί από αυτόν τον διαγωνισμό, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Το επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά εδώ σήμερα, η επιστολή μας είναι πολύ σαφής », είπε.

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε ως εξής:

«Επειδή νομικά δεν μπορούν να μας απαντήσουν, γίνονται επιθετικοί. Δίνουν παράλογες απαντήσεις και δημαγωγίες. Γιατί η Τουρκία παίρνει τα νησιά μας. Οι Έλληνες κυβερνώντες έχουν κόμπλεξ. Το τέλος του είναι κόμπλεξ κατωτερότητας. Δεν βγαίνω και επιτίθεμαι στην Ελλάδα κάθε Ημέρα. Ο λαός μας δεν έχει τέτοιες προσδοκίες. Η Ελλάδα δεν έχει τέτοιες προσδοκίες από εμάς. Όταν ήρθε, ήρθε με μια πρόταση 25 σημείων, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις σε αυτό το πλαίσιο. Δεν μπορούμε ποτέ να πούμε στους επιχειρηματίες ότι οι σχέσεις μας είναι κακό και θα πρέπει να χειροτερέψεις τις σχέσεις σου. Γι’ αυτό η δήλωση του Δένδια ήταν παράλογη.

Η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα είναι αξιοθρήνητη. Δεν ξέρω αν αυτό εκτιμάται, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο κλάμα. Έρχονται στα μούτρα μας και μας αγκαλιάζουν. Όταν μπαίνουν στη συνάντηση από πίσω, μνησικακία, μίσος, συκοφαντίες. Αυτά δεν ταιριάζουν σε χώρες και κυβερνήτες.

Ξαναλέω ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει σαν άντρας στα γράμματά μας. Έχουμε έγγραφα, αν δεν τελειώσει αυτή η παραβίαση θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών».

Με πληροφορίες από hurriyet.com.tr

Ακατάληπτος ο κολαούζος Μπαχτσελί: Βρίζει τον Μητσοτάκη, ξεριζώνει καρδιές, μπλέκει άλογα με παπούδες και χιόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: