On camera δήλωση… ανταρσίας από ρωσικά αυτονομιστικά στρατεύματα στην Ουκρανία [βίντεο]

Ο επικεφαλής των ρωσικών αυτονομιστικών στρατευμάτων διαβάζει στην κάμερα τη διακήρυξης διαμαρτυρίας Πηγή via video dailymail




Σφόδρα παράπονα στα όρια της ανταρσίας διατυπώνονται on camera από στρατεύσιμους που στάλθηκαν για να πολεμήσουν για τη Ρωσία στην Ουκρανία καθώς επισημαίνουν ότι έχουν σταλεί στην πρώτη γραμμή χωρίς εξοπλισμό, φάρμακα ή τρόφιμα.

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Telegram, οι στρατιώτες -που ισχυρίστηκαν ότι προέρχονται από το 113ο σύνταγμα τυφεκιοφόρων της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ- λένε ότι πολεμούν εδώ και μήνες «την πείνα και το κρύο» χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό ή ιατρική περίθαλψη.

Ο διοικητής τους λέει ότι άνδρες με χρόνιες ιατρικές παθήσεις, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν φύγει από το μέτωπο, αντ’ αυτού στάλθηκαν στη μέση των μαχών.

«Η ανώτερη διοίκηση ερμηνεύει τα παράπονά μας ως δολιοφθορά», λέει. «Αλλά τι μπορείς να κερδίσεις από το να στείλεις τους στρατιώτες σου να πεθάνουν;»

Το βίντεο εμφανίστηκε εν μέσω σκληρών και αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στο Ντονμπάς, μέρος του οποίου είναι και το Ντόνετσκ, αν και η μονάδα στο βίντεο πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά στο Χερσόν – μια κατεχόμενη πόλη εκατοντάδες μίλια νοτιοδυτικά.

Στα πλάνα, ο διοικητής ακούγεται να λέει: «Ο λόχος μας, αποτελούμενος από το 5ο τάγμα πεζικού του 113ου Συντάγματος Πεζικού, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας.

«Εκείνη την περίοδο το προσωπικό ξεπέρασε το κρύο και την πείνα και για μεγάλο διάστημα το κάναμε χωρίς υλική υποστήριξη, ιατρικές προμήθειες ή τρόφιμα.

«Η κινητοποίηση της μονάδας μας πραγματοποιήθηκε χωρίς ιατρικές εξετάσεις, και στη μονάδα μας υπάρχουν και άτομα που σύμφωνα με τους νόμους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ δεν πρέπει να κινητοποιηθούν.

«Υπάρχουν μέλη του προσωπικού μας που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και άλλα που είναι κηδεμόνες ατόμων με ψυχικές ασθένειες».

«Για όσους είναι γονείς με παιδιά και λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης παρουσίας μας στην πρώτη γραμμή, προκύπτουν πολλά ερωτήματα που αγνοούνται από τη διοίκηση».

Στη συνέχεια, μιλά χωριστά σε στρατιώτες που εκφράζουν τις ανησυχίες τους, αλλά λένε ότι αγνοούνται από τους διοικητές τους.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk // CHRIS PLEASANCE και DAVID AVERRE

Ζελένσκι για τη βάρβαρη εισβολή: 20% κατακτημένο, 40% ναρκοθετημένο, εκατομμύρια πρόσφυγες – Τα θέλουμε όλα πίσω

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: