Φεύγουν από την… αγκαλιά του Πούτιν 15.000 Ρώσοι εκατομμυριούχοι: Εμιράτα, Μάλτα, Μαυρίκιος, Μονακό

File Photo Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης EPA, MIKHAIL KLIMENTYEV, KREMLIN POOL, SPUTNIK




Περισσότεροι από 15.000 εκατομμυριούχοι εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν τη Ρωσία μέσα στους επόμενους μήνες καθώς οι πλούσιοι θα γυρίσουν την πλάτη στο καθεστώς του Πούτιν που έχει χτυπηθεί από κυρώσεις, σύμφωνα με μια μελέτη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Daily Mail, περίπου το 15% των Ρώσων με περιουσία τουλάχιστον $1 εκατομμυρίου (820.000 £) αναμένεται να μεταναστεύσουν από το αυταρχικό κράτος μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με προβλέψεις της Henley & Partners με βάση τα δεδομένα μετανάστευσης.

Η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τους υπερπλούσιους και τις χώρες που πουλούν υπηκοότητα.

Ο Andrew Amoils, επικεφαλής της έρευνας στο New World Wealth, ο οποίος συγκέντρωσε τα δεδομένα, δήλωσε: «Τα εύπορα άτομα μεταναστεύουν από τη Ρωσία με σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, μια πρώιμη προειδοποίηση για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. .

«Ιστορικά, οι μεγάλες καταρρεύσεις χωρών έχουν συνήθως προηγηθεί από μια επιτάχυνση της μετανάστευσης πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι είναι συχνά οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν».

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για αυτούς τους πλούσιους ομογενείς αναμένεται να είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) – τα οποία έχουν πάρει τον τίτλο της παιδικής χαράς του εκατομμυριούχου από παραδοσιακούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Henley έγραψε στην έκθεσή της: «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχασε το στέμμα του πλούτου του και οι ΗΠΑ εξασθενούν γρήγορα ως μαγνήτης για τους πλούσιους του κόσμου, με τα ΗΑΕ να αναμένεται να το ξεπεράσουν προσελκύοντας τις μεγαλύτερες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων παγκοσμίως το 2022».

Περίπου 4.000 Ρώσοι εκατομμυριούχοι αναμένεται να μετακομίσουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι το τέλος του έτους. Η Αυστραλία  με 3.500, η Σιγκαπούρη με 2.800 και το Ισραήλ με 2.500 θα προσελκύσουν επίσης ανθρώπους υψηλής καθαρής αξίας από τη Ρωσία, υποστηρίζει η έκθεση.

Επίσης, αναμένεται να είναι δημοφιλείς οι λεγόμενοι φορολογικοί παράδεισοι της Μάλτας, του Μαυρίκιου και του Μονακό.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Για εμάς έγινε… ρουτίνα, αλλά στην Ουκρανία πεθαίνει καθημερινά κόσμος: Τρομακτικό το κόστος λέει ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: