Άλλαξε πάλι τον… αμανέ ο Ακάρ: Τα θέλει βέβαια τα νησιά, αλλά με… ευγένεια και διπλωματία !

Στιγμιότυπο από την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν οι Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ epa10015738 Brussels, Belgium, 16 June 2022. EPA/OLIVIER HOSLET




Ένα άλλο πρόσωπο αποφάσισε να δείξει ξαφνικά μέσα σε μια μέρα η Τουρκία καθώς έκανε στροφή 180 μοιρών. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας ευγενικά και διπλωματικά δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σε ενημέρωση Τούρκων δημοσιογράφων.

Κανείς δεν γνωρίζει στα αλήθεια τι ακριβώς σημαίνει αυτή η λεκτική μεταστροφή και αν πράγματι σημαίνει κάτι. Έως σήμερα τέτοιου είδους δηλώσεις από εκπροσώπους του καθεστώτος ή και από τον ίδιο τον Ερντογάν έχει αποδειχθεί ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και δεν είναι η πραγματική θέση της Τουρκίας που εμφανίζεται πάλι μετά από μερικά 24ωρα. Και επανέρχονται στις απειλές, τις παραβιάσεις, τα κακόγουστα σόου και τις απαιτήσεις για τα… μισά νησιά του Αιγαίου.

Ενδεχομένως αφορά στις γενικότερες επιδιώξεις της Τουρκίας στο παζάρι που διεξάγει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να εγκρίνει την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον Οργανισμό. Ή ακόμη αποτελεί έναν ελιγμό ενόψει της συνόδου κορυφής όπου εκεί προφανώς ο πρόεδρος Ερντογάν θα επιδιώξει να έχει μια επαφή που τόσο μανιασμένα επιδιώκει με τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Σε κάθε περίπτωση καταγράφοντας την επικαιρότητα στην ανταπόκριση της Αριάνας Φερεντίνου από την Κωνσταντινούπολη για την ΕΡΤ, σημειώνεται:

«Πολύ ευγενικά, πολύ διπλωματικά και χωρίς να προσβάλλει ο ένας τον άλλον και να προκαλεί ο ένας τον άλλον και πολύ ρεαλιστικά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας” Δηλαδή, είπε ο Ακάρ “υπάρχει πρόβλημα στα Τουρκο-Ελληνικά θέματα; Υπάρχει. Υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας; Υπάρχει. Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να τα λύσουμε συνομιλώντας και υπάρχουν τρία κανάλια. Το ένα είναι οι διερευνητικές, το άλλο είναι η συμφωνία απεμπλοκής και υπάρχουν και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Πρέπει να καθίσουμε να μιλήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματά μας. Αυτό λέμε».

Στην ίδια ενημέρωση ο Ακάρ είπε, ότι εφόσον η Φιλανδία και η Σουηδία στέλνουν όπλα στις περιοχές που μαχονται οι δικοί μας στρατιώτες και τροφοδοτούν την τρομοκρατία, αυτό αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για μας αλλά και για το ίδιο το ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Τούρκος δημοσιογράφος πήγε να κάνει… ρούμπο στο State Department, αλλά έφυγε με άδεια χέρια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: