500 ευρώ για το ηλιοβασίλεμα, από το καρτέλ της αισχροκέρδειας στη Μύκονο: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό

FILE PHOTO: Άποψη από τη ΜΙκρή Βενετία της Μυκόνου Πηγή φωτογραφίας Image by Almu from Pixabay




Η Μύκονος προφανώς έχει την αίσθηση ότι αποτελεί κάποιο ξεχωριστό κρατίδιο της… ομόσπονδης Ελλάδας. Τα πάντα έχουν ξεφύγει με μοναδικό σκοπό το γρήγορο και εύκολο χρήμα, ασχέτως αν αυτό αποτελεί δυσφήμηση για τη χώρα και τελικά για το ίδιο το νησί.

Ο φαύλος κύκλος που ξεκινάει από τις χρήσης γης και καταλήγει στον τελικό καταναλωτή ο οποίος εκών άκων καλείται να πληρώσει εξωφρενικά ποσά προκειμένου να έχει και τις πιο απλές υπηρεσίες συναντά όλο και μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Γιατί όσοι φτάνουν στη Μύκονο δεν είναι όλοι ολιγάρχες, άραβες σεΐχηδες, πολυεκατομμυριούχοι ή κράχτες σελέμπριτι. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι κανονικοί άνθρωποι, προφανώς ευκατάστατοι, αλλά όχι διατεθειμένοι να μοιραστούν το πορτοφόλι τους με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη ταβέρνας ή μπαρ που θέλει να τους αδειάσει το περιεχόμενο.

Το κραυγαλέο νέο περιστατικό, μετά τα «χρυσά» καβουροπόδαρα των 600 ευρώ, αφορά σε ιδιοκτήτη καταστήματος στη Μικρή Βενετία ο οποίος ενημέρωσε ζευγάρι Αμερικανών που ήθελε να απολαύσει το ξακουστό ηλιοβασίλεμα στο σημείο, ότι προϋπόθεση για να τους παραχωρήσει τραπέζι είναι να κάνουν ελάχιστη κατανάλωση 500 ευρώ.

Το περιστατικό αυτό που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας, έγινε γνωστό μέσω του facebook, όπου ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και κάτοικος του νησιού, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι ο ίδιος πρότεινε στο φιλικό του ζευγάρι από το Σαν Φρανσκίσκο να δει το ηλιοβασίλεμα στην συγκεκριμένη περιοχή του νησιού.

 

Η ανάρτηση μέσω της οποίας γνωστοποιήθηκε το νέο περιστατικό αισχροκέρδειας στο “Νησί των Ανέμων”. Πηγή: Facebook/Dimitris Koutsoukos

Είναι προφανές ότι το τέλος αυτής της ξέφρενης πορείας είναι μόνον ο γκρεμός. Και η πολιτείας καλά κάνει και ελέγχει τα θέματα της δημόσιας τάξης και των μπράβων αλλά αυτό που προκαλεί την πραγματική ζημιά είναι η ανεξέλεγκτη αισχροκέδρεια. Και αυτό πρέπει να βρεθεί τρόπος να αταματήσει.

Η καραμέλα της ελεύθερης οικονομίας, της προσφοράς και της ζήτησης και άλλων παρόμοιων ιδεολογημάτων έχει ένα όριο και στη Μύκονο το έχουν ξεπεράσει ανεπιστρεπτί.

Hellas Journal

Καρτέλ αισχροκέρδειας όλη η Μύκονος: Δυσφημούν τη χώρα με τις εξωφρενικές τιμές [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: