Βαρύτατες απώλειες και τακτικές ήττες για τις ρωσικές επίλεκτες αεροπορικές δυνάμεις, λέει το Βρετανικό υπ. Άμυνας

File photo: Συντρίμμια ρωσικού αεροσκάφους που κατέρριψαν οι Ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις.EPA/State Emergency Service press service / HANDOUT




Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σε σημερινή ενημερωτική αναφορά του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, σημειώνει ότι οι ρωσικές επίλεκτες δυνάμεις – γνωστές ως DVD – έχουν  υποστεί “σημαντικές απώλειες” από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας το σώμα των 45.000 ανδρών έχει «βαριά εμπλοκή σε αρκετές αξιοσημείωτες τακτικές αποτυχίες» από την έναρξη του πολέμου.

Το βρετανικό υπουργείο αναφέρει ενδεικτικά την απόπειρα προέλασης στο Κίεβο μέσω του αεροδρομίου Χοστομέλ τον Μάρτιο, το πάγωμα της προέλασης στον άξονα του Ίζιουμ από τον Απρίλιο και την πρόσφατη αποτυχημένη και με μεγάλο τίμημα απόπειρα διάσχισης του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς.

Το υπουργείο επισημαίνει πως το ρωσικό δόγμα προβλέπει την ανάθεση ορισμένων εκ των πιο απαιτητικών επιχειρήσεων στη VDV, η οποία απαρτίζεται από 45.000 μέλη προσωπικού, κυρίως επαγγελματίες στρατιώτες με συμβόλαιο.

Τα μέλη της δύναμης αυτής θεωρούνται η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων και έχουν πρόσθετη αμοιβή.

Ωστόσο, στην Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί σε αποστολές, οι οποίες θα ήταν πιο κατάλληλες για βαρύτερα τεθωρακισμένες δυνάμεις πεζικού, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί βαριές απώλειες, σημειώνει η βρετανική αναφορά και προσθέτει:

«Η μικτή επίδοση της VDV πιθανότατα αντικατοπτρίζει μια στρατηγική κακοδιαχείριση των δυνατοτήτων της και την αποτυχία της Ρωσίας να εξασφαλίσει ανωτερότητα στους αιθέρες”.

Η επίσημη στρατιωτική ενημέρωση του Λονδίνου, καταλήγει: Η “κακή διαχείριση των δυνάμεων της VDV είναι εμβληματική της ανισόρροπης κατάστασης που επικρατεί στον ρωσικό στρατό, παρά τα 15 χρόνια μεγάλων επενδύσεων σ’ αυτόν”.

Με πληροφορίες από SkyNews

Μακάβρια μυστική επιχείρηση στη βυθισμένη ρωσική ναυαρχίδα Moskva: Τους άφησαν να πνιγούν, λένε συγγενείς θυμάτων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: