Το Κίεβο «κόβει» αγωγό σε περιοχή αυτονομιστών: Αναγκάζει τη Gazprom να περάσει από Ουκρανικά εδάφη

File photo Το λογότυπο της ρωσικής εταιρίας ενέργειας Gazprom στη Μόσχα. EPA/SERGEI ILNITSKY




Ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου σταμάτησε τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Σοκράνιβκα (Sokhranivka). Είναι η πρώτη φορά που ο πόλεμος έχει αντίκτυπο στην παροχή φυσικού αερίου.

Ο ουκρανικός μεταφορέας είπε ότι οι αποστολές μέσω του κόμβου Νοβοπσκοβ (Novopskov), σε μια περιοχή που ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα, θα κοπούν λόγω παρέμβασης των «δυνάμεων κατοχής». Η κίνηση θα μπορούσε να αναγκάσει τη Ρωσία να μετατοπίσει τις ροές φυσικού αερίου της μέσω εδαφών  που ελέγχονται από την Ουκρανία για να φτάσει στους πελάτες της στην Ευρώπη.

Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ανακατευθύνει το φυσικό αέριο, αν και κάποια αρχικά  δεδομένα σχετικά με τη ροή δείχνουν μεγαλύτερες ποσότητες μέσω ενός δεύτερου σταθμού σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία.

Ο ουκρανικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών είπε ότι ο κόμβος Νοβοπσκοβ (Novopskov) διαχειρίζεται περίπου το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας στη Δυτική Ευρώπη. Η Gazprom έχει υπολογίσει το ποσοστό σε περίπου ένα τέταρτο.

Με πληροφορίες από Repubblica.it 
Ιταλία Ρώμη 

Κλείνει λόγω “ανωτέρας βίας” βασικός αγωγός της Ουκρανίας προς Ευρώπη: Η απάντηση της Ε.Ε. στους εκβιασμούς της Μόσχας

Γερμανία: Η διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα φέρει ύφεση και απώλεια μισού εκατομμυρίου θέσεων εργασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: