Στα έγκατα του Αζοφστάλ: Φωτογραφίες από τη ζωή εν τάφω των πληγωμένων ύστατων υπερασπιστών της Μαριούπολης [photos, videos]

File photo: Μια από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε με ανάρτησή του στο Telegram το τάγμα Αζοφ και δείχνει την κατάσταση των τραυματιών μέσα στη χαλυβουργία, πριν εκκενωθεί και οι μαχητές συλληφθούν από τις ρωσικές δυνάμεις . EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ακόμη δεν έχουν καταφέρει οι Ρώσοι παρά την ισοπέδωση της Μαριούπολης, τον ασύλληπτο αριθμό καθημερινών βομβαρδισμών, επιθέσεων και εφόδων να νικήσουν τους ελεύθερους πολιορκημένους στα υπόγεια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ.

Χθες με μήνυμά τους στο Telegram οι τελευταίοι μαχητές του Αζοφστάλ  – που εκτιμώνται σε πάνω από 1.000 – περιέγραψαν την κατάστασή τους ως απελπιστική: με σοβαρούς τραυματισμούς, ανοιχτές πληγές, ακρωτηριασμούς, έλλειψη φαρμάκων και τροφής.

Ζήτησαν διάδρομο εκκένωσης για τους πληγωμένους κι όσους αμάχους παραμένουν εκεί. H παράδοση δεν είναι επιλογή για τους μαχητές, λένε. Οι υγιείς συνεχίζουν την αντίσταση.

Κάλεσαν τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να ενεργήσουν με βάση τις βασικές αξίες και τα ανθρωπιστικά ιδανικά τους και να σώσουν τους τραυματίες, οι οποίοι δεν είναι πλέον μαχητές.

«Μέλη του στρατού, που βλέπετε σε (αυτές) φωτογραφίες, μαζί με εκατοντάδες ακόμη στο Azovstal, τραυματίστηκαν βαριά υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία και τον πολιτισμένο κόσμο. Η Ουκρανία και η διεθνής κοινότητα δεν είναι πραγματικά σε θέση να τους προστατεύσουν και να τους φροντίσουν;».

“O πολιτισμένος κόσμος πρέπει να δει τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται και δρουν οι τραυματίες και ακρωτηριασμένοι υπερασπιστές της Μαριούπολης .

Ο σύμβουλος του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό ,τι μπορεί για να εξασφαλίσει την απομάκρυνση των ανθρώπων από το Azovstal της Μαριούπολης. Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, είναι αδύνατο να σπάσει η ρωσική πολιορκία και να ανακουφιστεί το Azovstal με στρατιωτικά μέσα.

Εκτός από το σύνταγμα Azov, η φρουρά Azovstal αποτελείται από Ουκρανούς πεζοναύτες, στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς, συνοριοφύλακες, αστυνομικούς και ντόπιους εθελοντές.

EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT EPA-EFE/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

 

 EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

 

 EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: