Να απαγάγουμε έναν υπουργό Άμυνας του ΝΑΤΟ: Βουλευτής του Πούτιν προτείνει κράτηση και ανάκριση στη Μόσχα!

File photo: Ο Όλεγκ Μορόζοφ, στέλεχος του κόμματος του Πούτιν και πρόεδρος κοινοβουλευτικής επιτροπής της Δούμα. Screenshot via YouTube




Ένας υψηλόβαθμος Ρώσος βουλευτής πρότεινε την απαγωγή ενός υπουργού Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη μεταφορά του στη Μόσχα για να ανακριθεί σχετικά με το ποιες «εντολές» έχει δώσει η Δύση στο Κίεβο.

Ο Όλεγκ Μορόζοφ, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Δούμας, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στο ρωσικό κοινοβούλιο το 1993 και είναι μέλος του κόμματος του Πουτιν, “Ενωμένη Ρωσία”, είπε ότι η προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία και μπορεί να επιβάλλει στη Μόσχα να αναθεωρήσει τους στρατιωτικούς της στόχους.

Σημειώνεται πως λίγες μέρες νωρίτερα ο Μορόζοφ είχε πρωτοστατήσει στη Δούμα για την υιοθέτηση αιτήματος προς τον Πουτιν, μετά την ολοκλήρωση του πολέμου στην Ουκρανία, να πλήξει την Πολωνία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα “καρκίνωμα” … 

«Ξέρετε, ίσως είναι μια φανταστική πλοκή που ετοιμάζω… ότι στο εγγύς μέλλον, σε κάποιο στάδιο, ένας υπουργός Πολέμου κάποιας χώρας του ΝΑΤΟ θα πάει με τρένο στο Κίεβο για να μιλήσει με τον (Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι . ” Είπε ο Μορόζοφ στην εκπομπή “60 Minutes” στην κρατική τηλεόραση Rossiya-1 αργά χθες Δευτέρα.

“Αλλά δεν θα έφτανε εκεί. Και θα ξυπνούσε κάπου στη Μόσχα”, πρόσθεσε ο Μορόζοφ.

«Λέτε να τον απαγάγουμε;» ρώτησε χαμογελώντας η τηλεπαρουσιάστρια Όλγκα Σκαμπέγεβα, μια απ’ τις διασημότερες τηλεπαρουσιάστριες – προπαγανδίστριες της γραμμής του Κρεμλίνου.

“Ναι. Και μετά θα ξεκαθαρίσουμε ποιος έδωσε ποια εντολή και γιατί, ποιος είναι υπεύθυνος για τι ακριβώς”, είπε ο Μορόζοφ. “Δεν είναι τόσο μυθική εικόνα… Υπάρχουν νέοι κανόνες στον κόσμο τώρα. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί οι υπουργοί πολέμου που συγκεντρώνονται στο Κίεβο πώς θα ήταν να ξυπνήσεις στη Μόσχα.”

Σημειώνεται πως μια σειρά δυτικών αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων Ευρωπαίων πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών, καθώς και ο υπουργος Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έχουν επισκεφτεί το Κίεβο κι έχουν συναντηθεί με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Μέσα στην παραλήρημά του ο Ερντογάν αλλάζει και το όνομα της χώρας: Aίτημα στον ΟΗΕ να μετονομαστεί σε Türkiye

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: