Κύπρος: Συμμορία αποσπούσε χρήματα από ηλικιωμένους παραπλανώντας τους για την υγεία συγγενών- 40 τηλεφωνήματα τη μέρα

File photo Παλιά τηλεφωνική συσκευή foto pixabay.com




Απίστευτη κομπίνα έστησε παράνομο κύκλωμα στη Λευκωσία σε βάρος ηλικιωμένων και παίζοντας με τον ανθρώπινο πόνο αποσπούσε χιλιάδες ευρώ, τα οποία πιθανόν να αποστέλλονταν αμέσως στο εξωτερικό.

Σε τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένοι πείστηκαν και απέσυραν χρήματα από τις τράπεζες τα οποία παρέδωσαν σε αντιπρόσωπο γιατρού – «μαϊμού» «προκειμένου το παιδί τους να μην χάσει το πόδι του», ενώ μόνο προχθές, διενεργήθηκαν σε 40 περιπτώσεις τηλεφωνήματα για απόσπαση χρημάτων. Μάλιστα, μετά από ενέργειες μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας προς τις τράπεζες, κατάφεραν να σταματήσουν ηλικιωμένους που πήγαν στην τράπεζα για ν’ αποσύρουν χρήματα. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων, ενός 25χρονου από το Πακιστάν και ενός ζεύγους από τη Βουλγαρία. Οι τρεις οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες. Εναντίον τους το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά υπόθεση συνωμοσίας, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα του περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες δραστηριότητες, απόπειρα εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16/04/2022 με 04/05/2022 στη Λευκωσία.

Το κύκλωμα εντόπιζε τυχαία τα «θύματά του» τηλεφωνώντας σε οικίες και αν λάμβανε την απάντηση ότι «δεν έχουμε κόρη ή αδελφή» έλεγε ότι ήταν λάθος και έκλεινε το τηλέφωνο. Όταν όμως έβρισκαν ανταπόκριση, κρατούσαν απασχολημένο το σταθερό τηλέφωνο των ηλικιωμένων, ώστε να μην δεχθούν άλλο τηλέφωνο και χαλάσει η κομπίνα και επικοινωνούσαν στη συνέχεια στο κινητό των θυμάτων τους. Και στις τρεις περιπτώσεις, το ραντεβού για παράδοση των χρημάτων, δινόταν σε εκκλησία πλησίον της οικίας που διέμεναν, ενώ το τηλεφώνημα φάνηκε ότι γινόταν από το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από philenews.gr
Κύπρος Λευκωσία 

Πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία στην Κύπρο: Δωρεάν διαμονή στην Αγία Νάπα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: