Οι Ευρωπαίοι πολίτες έδωσαν τη νίκη στην Ουκρανία: Στον λαμπρό διαγωνισμό της Eurovision όγδοη η Ελλάδα [full video]

Kalush Orchestra from Ukraine performs the song ‘Stefania’ during the Grand Final of the 66th annual Eurovision Song Contest (ESC 2022) in Turin, Italy, 14 May 2022. EPA, ALESSANDRO DI MARCO




O 66ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, με μεγάλη νικήτρια την Ουκρανία. Το κοινό, δηλαδή οι Ευρωπαίοι πολίτες, έδωσε τη νίκη στους Ουκρανούς, ενώ οι επιτροπές είχαν ψηφίσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία που θύμισε σε αρκετές στιγμές θρίλερ, η χώρα που ήταν από την αρχή το απόλυτο φαβορί, συγκέντρωσε συνολικά 524 βαθμούς.

Η Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» θριάμβευσε στον διαγωνισμό τραγουδιού, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το νικητήριο τραγούδι, που συνδύασε την ραπ με παραδοσιακά ακούσματα, ήταν ένας φόρος τιμής στη μητέρα του frontman του συγκροτήματος Όλεχ Πσιουκ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Ηνωμένο Βασίλειο και στην τρίτη η Ισπανία.

Η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 10άδα και συγκεκριμένα να καταλάβει την 8η θέση μεταξύ των 25 χωρών.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Δείτε εδώ και τα 40 τραγούδια που συμμετείχαν στην Eurovision 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: