Προς Άρειο Πάγο: Το Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποτίμησε σε 8 χρόνια τη ζωή της δολοφονημένης από πρόθεση Έφης Τσιχλάκη

FILE PHOTO: Δικαστική αίθουσα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές,




Ποινή φυλάκισης 8 ετών επέβαλε σήμερα Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στον 55χρονο που κρίθηκε ένοχος για την εκ προθέσεως δολοφονία της 47χρονης συζύγου του Εφης Τσιχλάκη η οποία είχε βρεθεί νεκρή με μία σφαίρα στο κεφάλι τον Μάρτιο του 2016, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Νωρίτερα το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Την ενοχή του είχε προτείνει και η Εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης. Στην αγόρευσή της ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, δεδομένων τόσο των υποθέσεων ναρκωτικών όπλων κ.ά στα οποία είχε εμπλακεί, όσο και του ότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α’ βαθμό, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

“Η Έφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα”, τόνισε η Εισαγγελέας, για να επισημάνει απευθυνόμενη στους ενόρκους, ότι η ίδια αποκλείει την εκδοχή της αυτοκτονίας.

“Η Έφη Τσιχλάκη έχασε τη ζωή της σε δύο στάδια”, ανέφερε η Εισαγγελέας.

“Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της ο οποίος την χτύπησε, στη συνέχεια επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό και ενόσω το θύμα ήταν στο πάτωμα ανίκανο να αντισταθεί, δέχθηκε ένα πυροβολισμό στο κεφάλι”.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 55χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξηγήσει πως βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της θανούσης και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της.

Επίσης, διαπιστώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της Έφης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι μπαίνοντας στο σπίτι, βρήκε το θύμα στην κουζίνα και της έδωσε το όπλο του να το φυλάξει και ότι τη στιγμή του μοιραίου ήταν στο μπάνιο του υπνοδωματίου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Συμπλοκή ανηλίκων στο Άλσος Βεϊκου: Σταμάτησαν το σχολικό για να συλλάβουν τον ένα δράστη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: