Έκρηξη λόγω διαρροής φιάλης υγραερίου σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας – Ένας σοβαρά τραυματίας, δύο ελαφρότερα

File Photo: Πυροσβεστικό όχημα Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας άνδρας σοβαρά και δύο άτομα ελαφρότερα

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κρεοπωλείο – μινι μάρκετ στην οδό Ιουλιανού στη συμβολή με την οδό Αλκιβιάδου. Επιτόπου έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής και περιπολικό της ΕΛΑΣ ωστόσο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ η έκρηξη προκλήθηκε λόγω διαρροής φιάλης υγραερίου.

Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές, κυρίως στο υπόγειο αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα και από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς ήταν ώρα αιχμής και η Ιουλιανού είχε κίνηση.

Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται, ωστόσο ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ανέφεραν πως μύριζε έντονα υγραέριο, δεν βρήκαν όμως φωτιά και από το υπόγειο έβγαλαν τέσσερις μεγάλες φιάλες οι οποίες δεν είχαν εκραγεί.

Προληπτικά ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο της έκρηξης συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, αλλά και της ΔΕΠΑ για να ελεγχθεί αν υπήρχε διαρροή αερίου, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιουλιανού, η οποία παραμένει ακόμα κλειστή.

Στο χώρο του καταστήματος θα γίνει αυτοψία από πραγματογνώμονες για να βεβαιωθούν τα αίτια, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Αναβλήθηκε η πρώτη ομαδική προσφυγή θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι: Δεν είναι ακόμη… έτοιμοι Πυροσβεστική και Δήμοι!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: