Έφτασε η ώρα να εγκαταλείψει την Ε.Ε.; Ο Βίκτορ Όρμπαν φαίνεται να προτιμά τη Μόσχα από τη Δύση

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban (C) delivers a speech during the governing Fidesz-KDNP party’s event after the general election and national referendum on the child protection law in Budapest, Hungary, 03 April 2022. EPA, SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT




Άρθρο γνώμης στο Politico του Dalibor Rohac (senior fellow at the American Enterprise Institute), υποστηρίζει ότι η αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) μπορεί κάλλιστα να είναι η μόνη απάντηση στις βαθιές και ασυμβίβαστες διαφορές της με τις Βρυξέλλες.

Η Ουγγαρία είναι πραγματικά μόνη αυτή τη φορά, σημειώνεται μεταξύ άλλων. Αν και ορισμένες άλλες χώρες μέλη έχουν επίσης διατυπώσει αντιρρήσεις για την απαγόρευση του πετρελαίου, ωστόσο δεν ήταν τόσο αδιάλλακτες όσο η Ουγγαρία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν (Orbán) έδειξε μάλιστα ότι είναι πρόθυμος να θυσιάσει τη σχέση με τους μακροχρόνιους συμμάχους του στη Βαρσοβία στον βωμό της ουγγρορωσικής εταιρικής σχέσης.

Η ΕΕ πρέπει απλώς να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία του Orbán όπως είναι, όχι να ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα τελευταία 12 χρόνια ήταν μια προσωρινή παρέκκλιση. Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στην εξουσία, η διακυβέρνηση του Orbán έχει εδραιωθεί σταθερά και η αντιπολίτευση είναι αδύναμη, αποθαρρυμένη και χωρίς ηγέτες.

Υποστσηρίζεται ότι η ασυμβίβαστη πλέον σύγκρουση μεταξύ της ουγγρικής κυβέρνησης και της υπόλοιπης ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιλυθεί μέσω ενός συμβιβασμού με τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, αλλά απλώς με το να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους τα δύο μέρη.  

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τις κυβερνήσεις των υπόλοιπων 26 χωρών πρέπει να κλείσουν τη χρηματοδότηση και να μποϊκοτάρουν τους Ούγγρους εκπροσώπους στο Συμβούλιο — όπως συνέβη με την Αυστρία το 2000, μετά την ένταξη του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας στον κυβερνητικό συνασπισμό του.

ΠΗΓΗ: Politico Dalibor Rohac (senior fellow at the American Enterprise Institute) – It’s time the EU plays hardball with Hungary

Ο “Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν: Η υποψηφιότητα του Mehmet Oz στις εκλογές για τη Γερουσία αφορά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: