Δημοσκόπηση MBR: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ακόμη μεγαλύτερη για τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 8,9% η διαφορά [πίνακες]

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Σημαντική δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, αλλά η δυσαρέσκεια προς το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης είναι ακόμη μεγαλύτερη.’

Ως εκ τούτου, στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ιστότοπου Newsbomb.gr, από τις 16 έως τις 18 Μαΐου σε δείγμα 1.004 ατόμων, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 35% έναντι 26,1% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στο 8,9%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 14,2%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,8%, Ελληνική Λύση με 5,5% και ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Μάρτιο σημειώνεται η υποχώρηση κατά 2,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 9%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39,1% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα (διαφορά 12,1%).

Σαρωτική είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης. Το 47,9% βλέπει νίκη του κυβερνώντος κόμματος, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 17,1%, διαφορά δηλαδή 30,8%.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 61% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,5%.

Σε σχέση με τη έρευνα του Μαρτίου η εικόνα της κυβέρνησης παρουσιάζει βελτίωση, καθώς οι αρνητικές γνώμες ήταν τότε 61,8% και οι θετικές 35,1%.

Την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 67,9% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 27,1% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά. Η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 58,5% αρνητικές αξιολογήσεις και 26,3% θετικές.

Με πληροφορίες από newsbomb.gr

Όλα τα ΠΑΣΟΚ δίνουν το «παρών» στο Συνέδριο που ξεκινά σήμερα: Εικόνα ενότητας με Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: