Μπήκαν στο εργοστάσιο Azovstal οι Ρώσοι: Έριξαν και θερμοβαρική βόμβα [photo, video]

File Photo Εναέρια λήψη από τους βομβαρδισμούς στο εργοστάσιο Αζόφσταλ via MailOnline




Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε το απόγευμα της Τετάρτης o σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε πως διεξάγονται «σφοδρές μάχες» διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας, λίγο αφότου η Μόσχα δήλωσε πως δεν έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον αυτού του αχανούς εργοστασίου όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές.

«Δυστυχώς υπάρχουν σφοδρές μάχες στο Azovstal σήμερα», δήλωσε ο Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση. «Χάσαμε την επαφή με τα αγόρια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί, αν είναι σε ασφάλεια ή όχι», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε βίντεο που δημοσίευσαν ρωσόφωνοι αυτονομιστές διακρίνεται έκρηξη πιθανόν από θερμοβαρική βόμβα στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ.

 

Ο Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε για μία ακόμη φορά πως υπάρχουν «άμαχοι, εκατοντάδες εκεί κάτω», αλλά και «παιδιά που περιμένουν να διασωθούν». «Υπάρχουν εκεί περισσότερα από 30», είπε.

Ουκρανός διοικητής του τάγματος Αζόφ που υπερασπίζεται τη χαλυβουργία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι Ρώσοι εξαπέλυσαν «ισχυρή επίθεση» στις εγκαταστάσεις, όμως το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία αυτή.

Mε πληροφορίες από twitter, Μail On Line

Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας υποστηρίζει την επισκευή ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: