Από τη Eurovision στη Μαριούπολη: Ύμνος νίκης το Stefania * Πολιορκημένοι στο Αζοφστάλ τραγουδούν καθώς βομβαρδίζονται [videos]

O Ουκρανός στρατιώτης τραγουδά το Stefania στα έγκατα του Αζοφστάλ και γύρω πέφτουν βόμβες. Screenshot via YouTube




Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποιήθηκαν σήμερα πλάνα από Ουκρανό στρατιώτη μέσα στο χαλυβουργείο Azovstal της Μαριούπολης να τραγουδά το «Stefania», το τραγούδι της ουκρανικής συμμετοχής που κέρδισε τη Eurovision 2022.

Καθώς ο στρατιώτης το τραγουδά ακούγονται καθαρά οι εκρήξεις από τις ρωσικές βόμβες που πέφτουν βροχή…

Το τραγούδι, που ερμήνευσε η ουκρανική φολκ-ραπ μπάντα Kalush Orchestra, κέρδισε τον μεγάλο τελικό της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου.

  • Το «Stefania» γράφτηκε ως φόρος τιμής στη μητέρα του frontman του συγκροτήματος Oleh Psiuk, αλλά έχει μετατραπεί σε πολεμικό ύμνο κατά της ρωσικής εισβολής.
  • Οι στίχοι του Psiuk «Θα βρίσκω πάντα τον δρόμο για το σπίτι μου, ακόμα κι αν καταστραφούν όλοι οι δρόμοι» λέγεται ότι έχουν αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα υπό το φως της σύγκρουσης. 

Αν και περισσότεροι από χίλιοι άμαχοι που είχαν παγιδευτεί στο πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης έχουν τώρα εκκενωθεί, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες εξακολουθούν να παραμένουν εκεί.

Συμμετέχουν σε μια γενναία τελευταία αντίσταση για τη Μαριούπολη, παρά τους ελάχιστους πόρους και τα αυξανόμενα θύματα, και αντέχουν μέσα σε συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς .

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να χαιρετίσει τη νίκη της Ουκρανίας στη Eurovision και μάλιστα υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό του επόμενου έτους στη Μαριούπολη.

  • Ο Oleh Psiuk αφιέρωσε τη νίκη στους στρατιώτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Azovstal.

«Σας ζητώ από όλους, βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε τον Azovstal, αυτή τη στιγμή», είπε ο Psiuk όταν του δόθηκε το μικρόφωνο μετά την νικητήρια εμφάνισή του.

Η Ρωσία συνεχίζει τους ανελέητους βομβαρδισμούς της χαλυβουργίας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της Μαριούπολης.

Μια μικρή ομάδα Ουκρανών μαχητών εξακολουθεί να καταφέρνει να αντέχει εκεί, παρά το γεγονός ότι εξαντλούνται επικίνδυνα πυρομαχικά, τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πρόεδρε είμαστε εδώ! Ουκρανοί εκδιώκουν τους Ρώσους πέρα απ’ τα σύνορα και στέλνουν βίντεο στον Ζελένσκι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: