Ο Πούτιν έχρισε τον σωματοφύλακά του υπουργό Έκτακτης Ανάγκης: Ο προηγούμενος σκοτώθηκε πέφτοντας σε καταρράκτη [videos]

File photo: Ο επικαλούμενος “άνθρωπος δίχως πρόσωπο” Αλεξάντρ Κούρενκοφ νέος υπουργός Έκτακτης Ανάγκης. Photo via Twitter@MavkaSlavka




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προήγαγε τον πρώην προσωπικό του σωματοφύλακα στο αξίωμα του υπουργού Έκτακτης Ανάγκης του Κρεμλίνου, μήνες αφότου ο προκάτοχός του έπεσε μυστηριωδώς σε καταρράκτη και σκοτώθηκε.

  • Ο υποστράτηγος Αλεξάντερ Κουρένκοφ, 49 ετών, που αναβαθμίστηκε σήμερα από τον Πούτιν, είναι ο έκτος σωματοφύλακας του Ρώσου προέδρου που διορίζεται σε υψηλό κυβερνητικό αξίωμα.

Ο τελευταίος άνθρωπος που κατείχε τη θέση ήταν ο Γεβγκένι Ζινίτσεφ, επίσης πρώην φρουρός του Πούτιν, ο οποίος πέθανε πέφτοντας σε έναν καταρράκτη 24,5 μέτρων, κάτι που αμέσως προκάλεσε υποψίες για δολοφονία.

Ο νέος υπουργός με το παρατσούκλι «ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο», είναι ελάχιστα γνωστός και λίγα είναι γνωστά για το ιστορικό του,  με κάποιες πληροφορίες να τον θέλουν να έχει υπηρετήσει στην αντικατασκοπεία της FSB καθώς και στο FSO, το σώμα που είναι υπεύθυνο για τη φύλαξη ανώτερων αξιωματούχων.

  • Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Ο Πούτιν τον γνωρίζει καλά προσωπικά. «Και η επιλογή σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, τα προσωπικά, υπηρεσιακά και επαγγελματικά προσόντα του Κουρενκόφ θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει σε αυτό το αξίωμα». 

Οι επικριτές λένε ότι ένας όλο και πιο παρανοϊκός Πούτιν εμπιστεύεται πλήρως μόνο αυτούς που έχουν αποδείξει την πίστη τους φρουρώντας τη ζωή του. 

Τα επίσημα αρχεία αναφέρουν ότι ο Ζινίτσεφ, ο οποίος κατά κάποιος προαλείφονταν ως  πιθανός διάδοχος του Πούτιν, σκοτώθηκε προσπαθώντας να «σώσει έναν άνθρωπο» στον καταρράκτη Κιτάμπο-Ορόν, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη Σιβηρία, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Είχε  υπηρετήσει ως αναπληρωτής διευθυντής της FSB και δεύτερος διοικητής στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε αναστατωμένος στην κηδεία του Ζίνιτσεφ, αποκαλώντας τον θάνατό του «αναντικατάστατη προσωπική απώλεια».

Ο Ζινίτσεφ, ο οποίος κατείχε τον βαθμό του στρατηγού, είχε απολαύσει μια θεαματική άνοδο υπό τον Πούτιν και είχε προταθεί για έναν νέο ισχυρό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Κρεμλίνου όταν σκοτώθηκε στο μυστηριώδες περιστατικό στην Αρκτική.

Ο καθηγητής Valery Solovey – συνδεδεμένος με το Telegram Channel General SVR – είπε: «Θα πω αμέσως ότι δεν ήταν θάνατος, αλλά δολοφονία του στρατηγού.

«Δεν πέθανε μόνος του, πέθαναν και αρκετοί άλλοι άνθρωποι μαζί του».

Ο άνδρας που φέρεται να προσπάθησε να σώσει, ο κάμερα μαν  Αλεξάντερ Μέλνικ, 63 ετών, πέθανε επίσης.

Ο Πούτιν του απένειμε τη μεταθανάτια τιμή του Ήρωα της Ρωσίας.

Ο αντικαταστάτης του Κουρενκόφ είχε «εργαστεί ως ανώτερος βοηθός του Πούτιν», είπε μια πηγή στο RBC.

Αργότερα ήταν αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής εθνοφρουράς – η οποία απαντά απευθείας στον Πούτιν.

Τα τελευταία χρόνια προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου.

Ο διορισμός του πρώην σωματοφύλακα αναμένεται να επικυρωθεί από το ρωσικό κοινοβούλιο.

  • Ο Υπουργός Έκτακτης Ανάγκης είναι μια θέση υψηλού προφίλ στη Ρωσία, που μάχεται με πλημμύρες, πυρκαγιές και καταιγίδες, αλλά θεωρείται επίσης βασικό χαρτοφυλάκιο ασφάλειας.

Σε αυτόν το αξίωμα ήταν που “θεμελίωσε” την μετέπειτα καριέρα του ο νυν υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, ο Σεργκέι Σόιγκου .

Δεν είναι σαφές εάν ο Πούτιν βλέπει τον Κουρένκοφ ως πιθανό διάδοχο.

Ένας πρώην σωματοφύλακας  του Πούτιν, ο Αλεξέι Ντιούμιν, 49 ετών, είναι τώρα κυβερνήτης της περιοχής Τούλα.

Ένας άλλος, ο Ντμίτρι Μιρόνοφ, 53 ετών, είναι τώρα βοηθός του Πούτιν μετά από μια θητεία ως κυβερνήτης της περιφέρειας Γιαροσλάβλ.

Ένας ακόμη, ο  Σεργκέι Μορόζοφ, 49 ετών, διορίστηκε κυβερνήτης της περιοχής του Αστραχάν πριν επιστρέψει στις μυστικές υπηρεσίες ως Υποστράτηγος.

Ο υψηλότερος από όλους τους πρώην σωματοφύλακες είναι ο πιστός στρατηγός Βίκτορ Ζολότοφ, 68 ετών, ο οποίος είναι επικεφαλής της ρωσικής εθνικής φρουράς.

Υπήρξε επίσης σωματοφύλακας του πρώτου προέδρου της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν.

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Υπερήφανος προπαγανδιστής του Πούτιν κάνει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για θηριώδη όλμο: Σε 24 ώρες οι Ουκρανοί τον κάνουν σμπαράλια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: