Αυξήσεις στο ψωμί: Η τιμή του σιταριού έχει υπερτετραπλιαστεί παγκοσμίως, λέει ο Γεωργιάδης [video]

FILE PHOTO: Προθήκη φούρνου στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνοσε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού.

Σε τηλεφωνική παρέμβαση στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα; Έχουμε τόσα χρήματα;».




Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους που γίνονται στην αγορά και στην επιβολή προστίμων, τόνισε ότι η ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς)  στο υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία της και μόνο στους μεγάλους.

«Τα πρόστιμα ύψους από 150.000-700.000 ευρώ έχουν μπει σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε μεγάλες χονδρεμπορικές επιχειρήσεις», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

Παρεμβάσεις στις τιμές των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος: Επίκεινται ανακοινώσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: