Πόνεσαν τους Τούρκους οι ερωτήσεις του Μιχάλη Ιγνατίου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τον βρίζουν τουρκικά ΜΜΕ και “τρολς”

Φωτογραφία που συνοδεύει το άθλιο δημοσίευμα της εθνικιστικής εφημερίδας TAKVIM.




Άθλια επίθεση εναντίον του αρθρογράφου της Hellas Journal, Μιχάλη Ιγνατίου εξαπέλυσαν οι Τούρκοι εθνικιστές υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας.

Την επίθεση συντόνισε η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, εκδικούμενη τον αρθρογράφο μας επειδή αποκάλυψε την απάτη του πρέσβη Murat Mercan, ο οποίος παρουσίασε φωτογραφία του με τον κ. Τζο Μπάιντεν ισχυριζόμενος ότι έγινε δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η επίθεση από τον Ekim Alptekin, τον άνθρωπο που πλήρωνε τον Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, για να ακολουθήσουν εκατοντάδες «τρολς» στα κοινωνικά δίκτυα που χαρακτήριζαν τον Μιχάλη Ιγνατίου «προπαγανδιστή» της Ελλάδας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εθνικιστική εφημερίδα TAKVIM, που εκφράζει τον Ταγίπ Ερντογάν και τους εθνικιστές της Τουρκίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέτρεψε την (δήθεν) προσπάθεια του αρθρογράφου μας να καταδικαστεί η Τουρκία για την απόφαση της να μην υιοθετήσει τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η απάντηση του Αμερικανού εκπροσώπου ήταν βέβαια στο στυλ «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», διότι η Τουρκία και δεν τηρεί τις αμερικανικές κυρώσεις, και επίσης τις παραβιάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε συμφωνία με τη Μόσχα για να υποδεχθεί χιλιάδες Ρώσους τουρίστες το καλοκαίρι. Ποιος θα πληρώσει για τις διακοπές των Ρώσων τουριστών; Μα φυσικά η ρωσική κυβέρνηση κατά παράβαση των κυρώσεων.

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι ακόμα μία φορά «λάθος»… Δεν τιμωρεί την Τουρκία, αντίθετα την επιβραβεύει και αυτό πρέπει να σταματήσει διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Οι δικαιολογίες ότι η κάλυψη γίνεται στο πλαίσιο της δήθεν επιστροφής της Τουρκίας στο «δυτικό μαντρί» είναι για τα νήπια.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Έλληνας δημοσιογράφος προσπάθησε να παραπονεθεί για την Τουρκία! Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ χάλασε την πρόκληση και επαίνεσε την Τουρκία.

Στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Έλληνας δημοσιογράφος Μιχαήλ Ιγνάτιου προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για την μη επιβολή κυρώσεων  της Τουρκίας κατά της Ρωσίας με προβοκάτσια. Την πρόκληση του Έλληνα δημοσιογράφου ανέτρεψε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΠΑ.

Καθώς ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελλάδα προσπαθεί να επιτεθεί στην Τουρκία μέσω των ΜΜΕ, αδιαφορώντας για τις φιλικές διαθέσεις της Τουρκίας που θέλει προώθηση των διμερών σχέσεων, ειρηνικά και μέσω διπλωματίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στο αμερικανικό ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ, ο Έλληνας δημοσιογράφος Μιχαήλ Ιγνατίου προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί για την μη επιβολή κυρώσεων  της Τουρκίας κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας ουσιαστικά την Τουρκία.

Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων Ned Price, ρώτησε τα παρακάτω:

Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να αρνούνται να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία? Εκτός από την Τουρκία, οι σύμμαχοί σας ακολουθούν τις διαδικασίες των κυρώσεων. Είναι αποδεκτό από τις ΗΠΑ χώρες όπως η Τουρκία να παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας?.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος όμως απέρριψε την προπαγάνδα του Έλληνα δημοσιογράφου. Σε απάντηση προς τον Έλληνα δημοσιογράφο, ο Ned Price ανέφερε τα παρακάτω: 

Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. H Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια να στηρίξει τον ουκρανικό λαό και να ζητήσει από τη Ρωσία να λογοδοτήσει και επίσης, έχει συντονιστεί πολύ στενά με το ΝΑΤΟ για διάφορες μορφές υποστήριξης. Η Τουρκία επίσης έχει καίριο ρόλο στην προσπάθεια να φέρει Ρώσους και Ουκρανούς κοντά ώστε να επιτευχθεί μια διπλωματική λύση. Δυστυχώς, καμία από τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είτε από την πλευρά της Τουρκίας είτε της Γαλλίας, είτε της Γερμανίας ή του Ισραήλ ή άλλων χωρών, δεν είχε μεγάλη επιτυχία,  όχι λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά αυτών των χωρών, αλλά επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά την δέσμευση της στην διπλωματία ώστε να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση.

Όταν ο Έλληνας δημοσιογράφος δεν έλαβε την απάντηση που επιθυμούσε προσπάθησε να προκαλέσει εντυπώσεις και επανήλθε ρωτώντας:

Ώστε δεν υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία; έτσι; Η Τουρκία αρνείται να ακολουθήσει τον δρόμο που ανοίξατε εσείς, δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία. Επομένως, τα αποδέχεστε όλα αυτά;

Ο Ned Price  απάντησε: Δεν νομίζω ότι υπάρχουν παραβιάσεις κυρώσεων από την Τουρκία. Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Όμως η Τουρκία έχει σημαντική συνεισφορά. Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και σε αυτό το πλαίσιο, αντιτάχθηκε στη ρωσική επιθετικότητα και συνέβαλε σημαντικά στην εκστρατεία υποστήριξης του ουκρανικού λαού.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, περιλαμβάνει εκτός των ανωτέρω και τον παρακάτω διάλογο:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ναι, έχω δύο ερωτήσεις για την Τουρκία. Η πρώτη μου ερώτηση είναι ότι υπάρχουν αναφορές ότι σχεδιάζετε να άρετε τις κυρώσεις στη βάση του νόμου CAATSA κατά της Τουρκίας για την αγορά των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία. Διαψεύδετε αυτήν την αναφορά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ PRICE: Δεν έχω καμία απάντηση να σας δώσω για αυτό. Όπως γνωρίζετε, οι κυρώσεις CAATSA είναι νομοθετημένες. Είμαστε σε μια συνεχή επαφή με τους Τούρκους συμμάχους μας σχετικά με τις ανησυχίες μας για την κατοχή του Α/Α συστήματος S-400. Οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Δηλαδή δεν πρόκειται να άρετε τις κυρώσεις; Αυτό μου λέτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ PRICE: Δεν έχω τίποτα για εσάς προς το παρόν.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Θα μπορούσατε να πάρετε την ερώτηση, αν μπορούσατε  και να απαντήσετε μετά?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ PRICE: Αν έχουμε κάτι επιπλέον να πούμε, θα σας ενημερώσουμε.

Έντι Ζεμενίδης (HALC) προς State Department: Ξεκαθαρίστε με Τουρκία για Γαλάζια Πατρίδα και casus belli

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: