Παρακμιακοί, αμήχανοι, αδύναμοι: Η ανατομία της συνάντησης Πούτιν – Σοϊγκού φούσκωσε τις φήμες για την υγεία τους [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τη μετέφραση της DailyMail




Νέα αφορμή για σενάρια έδωσε η (κακο) σκηνοθετημένη συνάντηση του Πούτιν με τον Υπουργό Αμυνάς του, Σεργκέϊ Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ρώσος Πρόεδρος αναφέρει ότι διέταξε την ακύρωση της επίθεσης στο Αζόφσταλ.

Ο «φουσκωμένος» στο πρόσωπο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να πιάνει αφύσικα το τραπέζι, καθισμένος περίεργα στην καρέκλα, εν μέσω φημών ότι ο Ρώσος ισχυρός άνδρας μάχεται κατά του καρκίνου, σχολιάζει η Daily Mail.

Είναι η (σπάνια) ζωντανή εμφάνιση κατά την οποία ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία «απελευθέρωσε» την Μαριούπολη ενώ διατάζει , άγρια τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να σφραγίσει όλες τις διαδρομές έξω από τα χαλυβουργεία της Αζοφικής, όπου οι Ουκρανοί είναι κρυμμένοι «έτσι ώστε ακόμη και μια μύγα να μην μπορεί να περάσει».

«Ωστόσο, η κακή στάση του Πούτιν και το εμφανώς φουσκωμένο πρόσωπο και ο λαιμός του πυροδότησαν εικασίες σχετικά με την υγεία του Ρώσου ηγέτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε φθίνουσα κατάσταση από την εισβολή του στην Ουκρανία και μετά.

Το βίντεο δείχνει τον Πούτιν να μιλάει στον Σοϊγκού ενώ κρατά την άκρη του τραπεζιού με το δεξί του χέρι – τόσο δυνατά που φαίνεται να γίνεται λευκό – και να χτυπάει ελαφρά το πόδι του.

Ο Σοϊγκού δεν φαίνεται να είναι καλύτερα ύστερα από οκτώ εβδομάδες εισβολής. Ο υπουργός Άμυνας διαβάζει μηχανικά τα λόγια του από τις σημειώσεις ενδυναμώνοντας και αυτός τα σενάρια για καρδιακή προσβολή.

Ο Anders Aslund, Σουηδός οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δήλωσε ότι το βίντεο έδειχνε τόσο τον Πούτιν όσο και τον Σοϊγκού «καταθλιπτικούς και φαινομενικά σε κακή υγεία».

«Ο Σοϊγκού είναι αναγκσμένος να διαβάζει τα σχόλιά του στον Πούτιν και μσάει τα λόγα του, υποδηλώνοντας ότι οι φήμες για την καρδιακή προσβολή του είναι πιθανές. Κάθεται άσχημα. Κακή απόδοση».

Ο καθηγητής Erik Bucy, ειδικός στη γλώσσα του σώματος από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Τέξας, δήλωσε στην Sun : «Είναι ένας εκπληκτικά αποδυναμωμένος Πούτιν σε σύγκριση με τον άνθρωπο που βλέπαμε ακόμη και πριν από μερικά χρόνια.

«Ένας υγιής πρόεδρος δεν θα χρειαζόταν να κρατηθεί με ένα χέρι για μόχλευση και δεν θα νοιαζόταν να έχει και τα δύο πόδια ‘φυτεμένα’ στο έδαφος».

«Αυτό δεν είναι ένα πορτρέτο ενός υγιούς Πούτιν, αλλά ένα πορτρέτο που φαίνεται όλο και πιο αδύναμο και μόλις και μετά βίας σε θέση να κρατηθεί όρθιος σε ένα μικρό τραπέζι συνεδριάσεων», πρόσθεσε ο Bucy.

Το φουσκωμένο πρόσωπο και ο λαιμός του Πούτιν πυροδότησαν ισχυρισμούς ότι υποβάλλεται σε θεραπεία με στεροειδή, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Πούτιν συνοδεύεται «συνεχώς» από γιατρό ειδικευμένο στον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Ο χειρουργός Γεβγκένι Σελιβάνοφ, του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου της Μόσχας, έχει πετάξει στον Ρώσο ηγέτη όχι λιγότερο από 35 φορές στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, τον αγαπημένο του τόπο διαμονής.

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η κακή υγεία του Σοϊγκού και του Πούτιν οφείλεται στην παραπαίουσα εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνάντησης, ο Πούτιν χαιρέτισε την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης ως «επιτυχία» για τις ρωσικές δυνάμεις και διέταξε την πολιορκία του εργοστασίου της Αζοφσταλίας.

«Δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε αυτές τις κατακόμβες και να σέρνετε υπόγεια μέσα από αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αποκλείστε αυτή τη βιομηχανική περιοχή έτσι ώστε ούτε μια μύγα να μην μπορεί να ξεφύγει», δήλωσε ο Πούτιν.

Mε πληροφορίες από Daily Mail

«Σε τέλμα» οι συνομιλίες με το Κίεβο λέει ο Λαβρόφ ρίχνοντας τις ευθύνες στους Ουκρανούς

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: