Ντροπής πράγματα: Γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος προσελκύει τόσο πολύ το ενδιαφέρον -παρά την επίθεσή του στο Βόρειο Ιράκ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Η ανταπόκριση του Tomas Avenarius από την Κωνσταντινούπολη στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Η βαρβαρότητα του ρωσικού επιθετικού πολέμου στην Ουκρανία βάζει στο περιθώριο εξαιτίας της απροσδόκητης αγριότητάς του άλλα διεθνή γεγονότα. Την ώρα που ξεκινούσε η μεγάλη επίθεση της Μόσχας στο Donbass και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Wladimir Putin) έθετε σε κίνηση δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, ο τουρκικός Στρατός σχεδόν απαρατήρητος εξαπέλυε νέα επίθεση εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK στο Βόρειο Ιράκ.

Ως συνήθως, η Άγκυρα δικαιολόγησε την επίθεσή της με το επιχείρημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς το ΡΚΚ είναι επίσημα καταχωρημένο ως τρομοκρατική ομάδα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διατηρεί ορμητήρια στη Νοτιοανατολική Τουρκία και στο Βόρειο Ιράκ. Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε συντονισμό με «φίλους και συμμάχους», ανακοίνωσε λακωνικά η Άγκυρα.

Ωστόσο, το διεθνές ενδιαφέρον για τις ενέργειες της Τουρκίας είναι περιορισμένο και ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan δεν φοβάται πως θα του ασκηθεί αυτή τη στιγμή ηχηρή κριτική. Ο ηγέτης στην Άγκυρα είναι χρήσιμος –λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τίτλος: «Ο Erdoğan προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί» και υπότιτλο «Γιατί ο Τούρκος Πρόεδρος προσελκύει τόσο πολύ το ενδιαφέρον -παρά την επίθεσή του στο Βόρειο Ιράκ».

ΠΗΓΗ: Süddeutsche Zeitung

Η παραδοσιακή εγγύτητα της Ελλάδας προς τη Ρωσία αποτελεί παρελθόν: Λόγω της άθλιας επίθεσης στη Μαριούπολη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: