Νέο τελεσίγραφο Μόσχας στους υπερασπιστές του Aζόφσταλ: Παραδοθείτε ως τις 2:00 το μεσημέρι της Τετάρτης

File photom ‘Αποψη του πολιορκημένου από Ρωσικές δυνάμεις Αζόφσταλ Φωτογραφία από βίντεο του ΒΒC




Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επέδωσε ένα ακόμη τελεσίγραφο στα ουκρανικά στρατεύματα που μάχονται στη χαλυβουργία Aζόφσταλ ζητώντας τους να παραδώσουν τα όπλα τους έως την Τετάρτη.

Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης δεν έκανε δεκτή την ίδια προσφορά την Τρίτη.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, τα ρωσικά στρατεύματα θα επιτηρούν την τήρηση μίας κατάπαυσης του πυρός στη περιοχή του Αζόφσταλ.

Η πρόταση ξεκινά να τίθεται σε ισχύ από τις 2:00 το μεσημέρι ώρα Μόσχας, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Πάντως λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία άρχισαν να εισβάλουν στην περιοχή όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης – τα τεράστια εργοστάσια σιδήρου και χάλυβα Azovstal.

Καπνοί φαίνονται στον αέρα κοντά στο εργοστάσιο, σε αυτό το βίντεο μέσω drone που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Επιπλέον, ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε ότι η Ρωσία πλήττει το αχανές χαλυβουργείο Αζοφστάλ με βόμβες καταστροφής καταφυγίων (bunker-buster). 

«Ο κόσμος παρακολουθεί τις δολοφονίες παιδιών στο διαδίκτυο και παραμένει σιωπηλός» έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter.

Χθες Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανέφερε ότι περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν βρει καταφύγιο στα υπόγεια, κάτω από το εργοστάσιο αυτό.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Οι σύμμαχοι έστειλαν αεροσκάφη στην Ουκρανία αλλά όχι οι ΗΠΑ, δηλώνει ο Κίρμπι: Το Λονδίνο θέλει να στείλει Brimstone…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: