Υπερσυγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στο Ντονμπάς: Θέμα χρόνου νέα μεγάλη επίθεση;

FILE PHOTO: To χαρακτηριστικό γράμμα Ζ – σύμβολο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – σε Ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. EPA. STRINGER




Όλα δείχνουν πως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να περάσει σε άλλη φάση,  βάσει των πληροφοριών που έχουν συλλέξει από τις κινήσεις των Ρώσων τόσο οι Ουκρανικές όσο και οι Αμερικανικές αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι Αμερικανοί επιβεβαιώνουν τις πληροφοριες των Ουκρανών για συγκέντρωση στρατευμάτων στα ανατολικά της Ουκρανίας, την περιοχή του Ντονμπάς, ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά την προοπτική να εκδηλωθεί νέα επίθεση.

Αντίθετα, οι Ουκρανοί δείχνουν πεισμένοι ότι μια μεγάλη επιχείρηση στο Ντονμπάς είναι προ των πυλών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ρωσία άρχισε να ενισχύει και να ανεφοδιάζει τα στρατεύματά της στο Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

  • Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας επίθεσης στην περιοχή, δήλωσε ο αξιωματούχος, τηρώντας την ανωνυμία του.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στοιχεία ότι κάποια αμυντικά πυραυλικά συστήματα S-300 έχουν καταστραφεί από την Ρωσία.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε επίσης σήμερα Δευτέρα ότι η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει το υπουργείο τις προβλέψεις του.

Με πληροφορίες από Reuters

“Να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα”: Η 36η ταξιαρχία του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού δίνει “την ύστατη μάχη” στη Μαριούπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: