Η Ρεάλ χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να παίξει ως πρωταθλήτρια Ισπανίας στον ημιτελικό με τη Σίτι

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι συγχαίρει τον αρχηγό και σούπερ σταρ της ομάδας Καρίμ Μπενζεμά epa09911058 EPA/PETER POWELL




Τον 35ο τίτλο της ιστορίας της θέλει να εξασφαλίσει το Σάββατο (30/4) η Ρεάλ Μαδρίτης, που χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Εσπανιόλ, για να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο επί της ουσίας έχει «καθαρίσει» εδώ και καιρό.

Με το μυαλό στην επερχόμενη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές, όμως ακόμη κι έτσι οι Μαδριλένοι αναμένεται να πανηγυρίσουν με τους οπαδούς τους στο «Μπερναμπέου» την επιστροφή στο «θρόνο».

Στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, Μπαρτσελόνα και Σεβίλη έχουν θεωρητικά εύκολες αποστολές, απέναντι όμως σε ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς, καθώς παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία, και έχουν κάνει… ζημιές το τελευταίο διάστημα. Οι Ανδαλουσιάνοι, στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 34ης αγωνιστικής, υποδέχονται αύριο (29/4) την Κάντιθ, η οποία πριν δέκα ημέρες «άλωσε» το «Καμπ Νου», ενώ οι Καταλανοί φιλοξενούν την Κυριακή (1/5) τη Μαγιόρκα, η οποία πριν τρεις εβδομάδες είχε νικήσει την Ατλέτικο.

Για τους «μπλαουγκράνα», που προέρχονται από δύο απροσδόκητες ήττες στα τελευταία τρία ματς, χώρια τον αποκλεισμό από την Αϊντραχτ στο Europa League, ακόμη και η… σκέψη για νέο «στραβοπάτημα» είναι απαγορευμένη, αφού θα θέσει εν αμφιβόλω, όχι μόνο την έξοδο στο Champions League, αλλά και το πλάνο ανοικοδόμησης της ομάδας, που ξεκίνησε με την πρόσληψη του Τσάβι.

Η μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση, όπου η Ατλέτικο έχει προβάδισμα τεσσάρων βαθμών έναντι της Μπέτις, αλλά και σαφώς δυσκολότερο πρόγραμμα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Για αρχή, οι περσινοί πρωταθλητές δοκιμάζονται το Σάββατο (30/4) στο «Σαν Μαμές» απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, που παίζει το τελευταίο της χαρτί για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Μπέτις, με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του κυπέλλου, ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (2/5) τη Χετάφε και με νίκη θα κρατήσει ολοζώντανες τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League. Κάποιες πιθανότητες για την τετράδα έχει και η Σοσιεδάδ, που θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο προκειμένου να τις διατηρήσει.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες)

  • Ρεάλ Μαδρίτης 78
  • Μπαρτσελόνα 63
  • Σεβίλη 63
  • Ατλέτικο Μαδρίτης 61
  • Μπέτις 57

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Κλοπ, αλάνι για πάντα στο λιμάνι: Ο κορυφαίος προπονητής υπέγραψε ως το 2026 στη Λίβερπουλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: