Η περίπλοκη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Καλό θα ήταν, να προσέχουμε ποιανού το μέρος παίρνουμε…

Ukrainian children living in Lebanon light candles as they participate in a commemorative event ‘Je Suis Butcha’ in memory of the innocent killed civilian victims, children, women and elderly, in the Russian invasion, at the Embassy of Ukraine in Yarzeh, eastern Beirut, Lebanon, 08 April 2022. EPA, WAEL HAMZEH




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Με την Ρωσία ή με την Ουκρανία; Με ποιον είσαι; Υποστηρίζεις την Δύση ή την Μόσχα; Ποια είναι η σωστή απάντηση τελικά; Ίσως καμία.

Καμία απάντηση δεν φαίνεται να είναι η σωστή, γιατί το Ρώσο-ουκρανικό πλέον ζήτημα, αποτελεί μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Έναν γόρδιο δεσμό που είναι πολύ δύσκολο να κόψεις απλά με το σπαθί σου. Τότε είναι που αυτή η κρίση θα επηρέαζε όλο τον πλανήτη, ακόμα περισσότερο.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο αρχικό μας ερώτημα. Mε ποιανού το μέρος είμαστε;

  • Τον τελευταίο καιρό ή μάλλον από την αρχή αυτού του πολέμου, που η Ρωσία ξεκίνησε, διάφορες φωνές υπήρχαν και υπάρχουν, που θέλουν να μας πείσουν ότι η Ρωσία έχει δίκιο. Ότι η Μόσχα είναι εκείνη που θέλει την ειρήνη και προσπαθεί να την διασφαλίσει, έναντι της <κακής> δύσης!

Πόσο σωστή είναι μια τέτοια γνώμη; Ίσως όχι μόνο δεν είναι σωστή, αλλά τελικά είναι και επικίνδυνη!

Βέβαια για να αναφέρουμε και τα <καλά> του Ουκρανού Προέδρου, δεν φέρθηκε σωστά! Βασικά φέρθηκε επιπόλαια και εμφανίστηκε με περίσσιο θράσος μπροστά σε δύο Κοινοβούλια!  Από την μια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εμφάνισε ένα μέλος του Νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, ενώ αποκλείεται να μην γνωρίζει τις βαρβαρότητες των Ναζιστών στην Ελλάδα!

Από την άλλη, εμφανίστηκε μπροστά στο Κυπριακό Κοινοβούλιο όπου και μίλησε στον Κύπριο Πρόεδρο και στους Κύπριους Βουλευτές, αλλά <ξέχασε> να πει το πιο σημαντικό! Δεν ανέφερε και δεν καταδίκασε πουθενά την παράνομη Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που ήταν μια παρόμοια κατάσταση με αυτό που περνάει τώρα η χώρα του.

Τι έγινε τελικά σε αυτές τις 2 περιπτώσεις με τον Πρόεδρο Ζελένσκι; Επίτηδες ή καταλάθος, ήταν μια προσβλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο! Αν δεν γνωρίζει την ιστορία μας, όφειλε πριν μιλήσει στα Κοινοβούλια μας, να την μάθει! Και να πληροφορηθεί και τα εγκλήματα των Ναζιστών στην Ελλάδα, αλλά και αυτά των Τούρκων στην Κύπρο!

Ας κλείσουμε όμως την παρένθεση μας και ας γυρίσουμε πάλι στο ερώτημα του γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το ποιον υποστηρίζουμε.

Πολλοί λένε ότι η Ρωσία κάνει λοιπόν έναν δίκαιο πόλεμο. Από που προκύπτει ένα τέτοιο επιχείρημα; Από που και ως που δίνετε σε ένα κράτος το δικαίωμα, να εισβάλει σε ένα άλλο κυρίαρχο κράτος; Με ποια δικαιολογία; Υπάρχει άραγε;

  • Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν φωνές στην Ελλάδα που να υποστηρίζουν την στάση της Ρωσίας, την ώρα που απέναντι μας έχουμε έναν τέτοιο γείτονα; Τι θα λέγανε οι ίδιοι αν το ίδιο έκανε στην Ελλάδα η Τουρκία, ισχυριζόμενη ότι καταπιέζουμε τους Μουσουλμάνους στην Θράκη; Θα ήταν δίκαιο τότε, ο κ. Ερντογάν να επιτεθεί στην Αθήνα, όπως έκανε ο κ. Πούτιν στο Κίεβο;

Το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους φίλους μας! Πως μπορεί να υποστηρίζει κανείς την στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία, όταν έχει γράψει τραγούδι για τα κατεχόμενα εδάφη της Αμμοχώστου;

Πριν πάρουμε τον μέρος οποιουδήποτε, ας σκεφτούμε τελικά με ποιον είναι, αυτός που υποστηρίζουμε. Στο κάτω κάτω, η Ρωσία εξόπλισε την Τουρκία με το αντιπυραυλικό σύστημα των S-400! Εξόπλισε δηλαδή τους ανθρώπους που θέλουν να μας κάνουν κακό και μας απειλούν καθημερινά!

Ας είμαστε όλοι λοιπόν πιο προσεκτικοί, γιατί οι εποχές είναι επικίνδυνες και… ύπουλες!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Απαράδεκτη και προσβλητική ήταν η κυρία: Ήταν προσποιητικά αυτά που μεταμελημένα μας αράδιασε η κ. Νούλαντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: