Φόρτωσε το πολυτελές αυτοκίνητο στο σούπερ γιοτ κι έφυγε: Ο σώζων εαυτόν … για τον 2ο πλουσιότερο ολιγάρχη και φίλο του Πούτιν[videos]

File photo: Ή ο πλουσιότερος ή το δεύτερος πλουσιότερος ολιγάρχης της Ρωσίας – ανάλογα τις πηγές – ο Αλεξέι Μορντάσοφ, φίλος του Πούτιν και στη λίστα των κυρώσεων της Δύσης. Screenshot via YouTube




Μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Αλεξέι Μορντάσοφ από την ΕΕ στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρώσος ολιγάρχης προσπαθεί να σώσει τα περιουσιακά του στοιχεία, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο “Φιλελεύθερος”.

Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ από τις Σευχέλλες όπου βρισκόταν ένα από τα γιοτ του δισεκατομμυριούχου κροίσου, το Nord μήκους 142 μέτρων, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με σημαία Νήσοι Κέιμαν, το οποίο μοιράζεται το όνομά του με την εταιρεία εξόρυξης χρυσού του Μορντάσοφ και το οποίο θεωρείται το δέκατο μεγαλύτερο γιοτ τον κόσμο.

  • Στο εσωτερικό του πολυτελούς γιότ βρίσκεται και ένα πολυτελές όχημα με αριθμούς εγγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το αυτοκίνητο είναι γραμμένο σε μια από τις εταιρείες του Ρώσου ολιγάρχη στη Λεμεσό, τη Varndell. Σημειώνεται ότι στην ίδια διεύθυνση που είναι γραμμένη η εταιρεία Vardell είναι και η εταιρεία Unifirm μέσω της οποίας ο Μαρντάσοφ, πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην ταξιδιωτική εταιρεία Tui. 

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος ολιγάρχης, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία με καθαρή περιουσία 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταβίβασε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών στον ταξιδιωτικό όμιλο Tui εν μέσω της παγκόσμιας επιβολής κυρώσεων σε μια εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που ελέγχεται από τη Μαρίνα Μορντάσοβα, την τρίτη σύζυγό του.

Η μεταβίβαση των μετοχών από την κυπριακή εταιρεία συνέπεσε με την ημέρα που ο Ρώσος ολιγάρχης περιλήφθηκε στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ.

Ο Μορντάσοφ κατείχε το μερίδιό του στηνTui μέσω της Unifirm με έδρα την Κύπρο, μιας εταιρείας που με τη σειρά της ανήκει σε εταιρείες που ελέγχονται από τον Μορντάσοφ και τους γιους του.

Όπως αναφέρεται, πωλήθηκε το μερίδιο 29,87% της Tui, η οποία έχει διπλές εισαγωγές στο χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο, πουλήθηκε στην Ondero , με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, η οποία συνδέεται με τον ολιγάρχη.

Πριν από την πώληση της μετοχής, ο Μορντάσοφ ήταν ο κορυφαίος μέτοχος της Tui, με ποσοστό 34%, και ήταν μέτοχος για περίπου 15 χρόνια, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η Tui λίγο μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Ο Μορντάσοφ παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Tui στις 2 Μαρτίου. Tο υπόλοιπο 4,13% είχε πουληθεί στο ρωσικό επενδυτικό όχημα του επιχειρηματία, Severgroup llc.

Σημειώνεται ότι στον Έφορο Εταιρειών η μεταβίβαση μετοχών παρουσιάζεται στις 29 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα, οι θυγατρικές του Μορντάσοφ KN-Holding LLC και Rayglow Limited πώλησαν τις μετοχές τους που κατείχαν στην Unifirm Limited στην Ondero Limited.

 

Πηγή: Φιλελεύθερος

Εκκαθαρίσεις τύπου Στάλιν στην Υπηρεσία Πληροφοριών με εντολή Πούτιν: ‘Επεσαν 150 κεφάλια… για τα λάθη στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: