Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο: Συνάντηση με Ζελένσκι και υποσχέσεις για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια

File photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. EPA/TELEGRAM/V_Zelenskiy_official / HANDOUT




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε σήμερα μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβομε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ο Αντρίι Σίμπιγκα, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

“Η Μεγάλη Βρετανία ηγείται της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία, του αντιπολεμικού συνασπισμού, των κυρώσεων κατά του Ρώσου επιτιθέμενου”, έγραψε ο Σίμπιγκα στο Facebook αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τους δύο ηγέτες να συζητούν.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) που επισκέπτεται την Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει την παροχή περαιτέρω οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι “σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό” υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού για να συμπληρώσει.

“Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας.”

Φωτογραφία από τη συνάντηση των δύο ηγετών δημοσίευσε σε ανάρτησή της η Ουκρανική πρεσβεία στο Λονδίνο συνοδεύοντας την με τη φράση «Surprise» και ένα e moji που κλείνει το μάτι.

Με πληροφορίες από Reuters- AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Ζελένσκι: Είμαστε πάντα έτοιμοι για συνομιλίες με τη Ρωσία παρά την επικείμενη επίθεση στα ανατολικά

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: