Φόρουμ Δελφών – Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απονομή Δικαιοσύνης

O αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Πηγή: paterakisphoto




Με απόλυτη ειλικρίνεια μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εταιρείας Chipita, συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη απάντησε στο ερώτημα για τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας και τα ταξινόμησε:

Επισήμανε ότι κατά σειρά σπουδαιότητας τα προβλήματα της χώρας είναι η απονομή της δικαιοσύνης, η Παιδεία με την έννοια της σύνδεσης της με την πραγματική οικονομία και η προστασία των αδυνάμων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιχειρηματίας απλώς πρέπει να θέτει τους κανόνες και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εταιρίες να βγουν στο εξωτερικό, ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι η διεθνοποίηση είναι πολύ πιο εύκολη για έναν ολόκληρο όμιλο.

Σε ερώτηση για τη σχέση επιχειρηματικότητας και πολιτικών εξελίξεων, σημείωσε ότι «η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κυρίαρχη στην οικονομία και όσο κι αν αυτή επηρεάζει, δεν πρέπει να μας απομακρύνει από τους στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι είναι βιώσιμοι μόνο αν είναι μακροπρόθεσμοι».

Μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα μετά από μια 10ετία μνημονίων, πανδημίας και τώρα ενεργειακής κρίσης σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο.

Από τη μία οι πιο αδύναμοι και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν μέσα από ένα πλέγμα κανόνων για το εργασιακό περιβάλλον και τους μισθούς.

Από την άλλη υπάρχουν οι νέες μορφές της οικονομίας που δεν μπορούν να ακολουθούν την πεπατημένη του δογματικού συνδικαλισμού. Εκεί οι κανόνες εργασίας και αμοιβής πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι, είπε.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση, υπό την ιδιότητα του αντιπρόεδρου του ΣΕΒ έκκληση προς του επιχειρηματίες που μπορούν, αλλά δεν… θέλουν να στηρίξουν κυρίως τους χαμηλότερα αμειβόμενους σημειώνοντας ότι αυτοί είναι και καταναλωτές και ότι τα χρήματα με κάποιο τρόπο θα γυρίσουν πίσω στις επιχειρήσεις.

Ο CEO της Chipita στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα γενιά επιχειρηματιών που είναι πιο διεθνοποιημένη από παλιά και πιο τολμηρή, έχοντας μάθει να κινείται παγκοσμιοποιημένα, να μην τρομάζει και να μην περιορίζεται στην μικρή αγορά της χώρας, σε αντίθεση με την παλιότερη γενιά που λειτουργούσε σε πιο σφικτά πλαίσια

Φόρουμ Δελφών – Κώστας Καραμανλής: Έως το 2023 θα έχουν δημοπρατηθεί έργα υποδομών 13 δισ. Ευρώ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: