«Βρείτε ρούβλια» αν θέλετε αέριο, σιτηρά ή μέταλλα: Νέο τελεσίγραφο της Μόσχας στην ΕΕ

File photo: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν και τον επικεφαλής του Συμβουλίου για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μιχήλ Φεντοτοβ στο Κρεμλίνο. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Ο πρόεδρος της Δούμας του ρωσικού κοινοβουλίου Βιάτσεσλαβ Βολόντιν προειδοποίησε σήμερα την ΕΕ ότι, αν θέλει να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια.

Ο κ. Βολόντιν πρόσθεσε ότι το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Αφού η Δύση επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε το φυσικό αέριο που εξάγεται στην ΕΕ να πληρώνεται σε ρούβλια.

Οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απέρριψαν χθες, Τρίτη, το αίτημα αυτό, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια», ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα ο Βολόντιν.

«Επιπλέον θα ήταν σωστό, όπου αυτό ωφελεί τη χώρα μας, να επεκτείνουμε τον κατάλογο των προϊόντων που τιμολογούνται σε ρούβλια προκειμένου να περιλαμβάνει: τα λιπάσματα, τα σιτηρά, το πετρέλαιο, το ηλιέλαιο, τον άνθρακα, τα μέταλλα, την ξυλεία κτλ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Στην Κίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ: Θα συμμετάσχει σε σύνοδο για το Αφγανιστάν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: