Τί γίνανε οι ορδές του; 1000 Τσετσένοι καθ’ οδόν για την Ουκρανία, λέει ο Καντίροφ που υποτίθεται πως είναι στο Κίεβο…

File photo: Οι πληροφορίες ανέφεραν πως ήδη δυο μέρες μετά την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία είχαν αναπτυχθεί στην Ουκρανία 10.000 Τσετσένοι. Screenshot via YouTube




Ο φιλορώσος ηγέτης της Τσετσενίας ο οποίος δηλώνει πιστός στρατιώτης του Πούτιν, ο περιβόητος Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε σήμερα ότι 1.000 Τσετσένοι εθελοντές βρίσκονται καθ’ οδόν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Καντίροφ είπε ότι ένας από τους συνεργάτες του, ο Απτί Αλαουντίνοφ, είναι «επικεφαλής χιλίων εθελοντών από τη Δημοκρατία της Τσετσενίας» που βρίσκονται «καθ’ οδόν για να συμμετάσχουν στην ειδική επιχείρηση για την αποναζιστικοποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας».

Αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές και έχουν αμφισβητηθεί από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο Καντίροφ, ο οποίος καταγγέλλεται από διεθνείς ΜΚΟ για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, προστατευόμενος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διαθέτει πολιτοφυλακή υπό τις διαταγές του.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που εικόνιζαν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που έλεγαν πως αναχωρούσαν για την Ουκρανία. Ο ίδιος ο Καντίροφ είχε πει δυο μέρες μετά την έναρξη της εισβολής Πούτιν ότι άνδρες του  έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία. 

Σε βίντεο που είχε αναρτηθεί τότε στο διαδίκτυο, ο Καντίροφ εμφανιζόταν να καυχιέται ότι οι τσετσενικές μονάδες δεν έχουν  υποστεί απώλειες και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ αυτών την πρωτεύουσα Κίεβο.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του μια στρατιωτική ομάδα γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι», η οποία έχει κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στην Τσετσενία.

Χιλιάδες Τσετσένοι εκτελούν ειδική αποστολή στην Ουκρανία: Το ομολογεί ο “μαχητής του Πούτιν”, Καντίροφ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: