Στα χέρια των Ουκρανών η Μπαγκίρα: Η γυναίκα – sniper με τις 40 εκτελέσεις

H Ιρίνα Σταρίκοβα. Φωτογραφία από το facebook των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων




Μια γυναίκα ελεύθερη – σκοπεύτρια με 40 φόνους στο όνομά της συνελήφθη από τους Ουκρανούς αφού προφανώς είχε αφεθεί τραυματισμένη στο πεδίο της μάχης από τους Ρώσους συντρόφους της.

Η Ιρίνα Σταρίκοβα- με την κωδική ονομασία Μπαγκίρα- φέρεται να κατάγεται από τη Σερβία και αποτελούσε στόχο των Ουκρανών από το 2014 για την φερόμενη εμπλοκή της σε δολοφονίες φυλακισμένων, όπως σημειώνουν οι Times.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη και έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Σταρίκοβα – που λέγεται ότι είναι χωρισμένη και μητέρα δύο κοριτσιών – ευθύνεται για τη «δολοφονία 40 Ουκρανών, συμπεριλαμβανομένων αμάχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν συνελήφθη είπε ότι οι συμμαχητές της της την άφησαν στο πεδίο ενώ «γνώριζαν ότι τραυματίστηκα και ότι είχαν την ευκαιρία να με πάρουν… ελπίζοντας ότι θα πέθαινα».

Με εγκατέλειψαν. Γνωρίζοντας ότι είχα τραυματιστεί, αποφάσισαν απλά να με εγκαταλείψουν, ελπίζοντας ότι θα πεθάνω”, παραπονέθηκε ο ελεύθερος σκοπευτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ουκρανικής Telegraph.

Η Σταρίκοβα έχει υπηρετήσει με τις αυτονομιστικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, οι οποίες πολεμούν την κυβέρνηση του Κιέβου με τη βοήθεια της Ρωσίας από το 2014.

Η σοβιετική παράδοση

Η Σοβιετική Ρωσία είχε ιδιαίτερο παρελθόν στις γυναίκες – ελεύθερες σκοπεύτριες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες προτιμούσαν να περιορίζουν τις γυναίκες στα εργοστάσια ή τη γεωργία.

Η πιο επιτυχημένη από τις ιστορικές αυτές ελεύθερες σκοπεύτριες, η Λουντμίλα Παβλιτσένκο, είχε γεννηθεί μάλιστα κοντά στο Κίεβο και είχε 309 επιβεβαιωμένους θανάτους στο γεγονός που της είχε δώσει της παρατσούκλι «Lady Death».

Eνα τραύμα, το 1942 σταμάτησε την ενεργό δράση της, άλλα έκτοτε έγινε διάσημη και προπαγανδίστρια του σοβιετικού καθεστώτος.

Οι περισσότεροι σκοπεύτριες ήσαν απόφοιτες της Κεντρικής Σχολής Γυναικών για Εκπαίδευση Σκοπευτή, κοντά στη Μόσχα, με διοικητή γυναίκες βετεράνους του Ισπανικού Εμφυλίου. Οι συνδυασμένες προσπάθειες των εκπαιδευτών και των αποφοίτων πιστεύεται ότι εξολόθρευσαν 12.000 Γερμανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Γελιζαβέτα πέθανε μόλις στα 19

Μια άλλη Σοβιετική ελεύθερη σκοπεύτρια, η Γελιζαβέτα Μιρόνοφ, ήταν μόλις 17 ετών όταν η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση το 1941.

Γεννημένη στη Μόσχα, είχε μόλις τελειώσει το γυμνάσιο όταν προσφέρθηκε εθελοντικά στον Κόκκινο Στρατό. Η Μιρόνοφ πολέμησε στις πολιορκίες της Οδησσού και της Σεβαστούπολης και είχε τουλάχιστον 34 φονικά χτυπήματα στο όνομά της, αν και ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι είχε πάνω από 100.

Οι σύντροφοί της εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα κατορθώματά της κατά τη διάρκεια πέντε ημερών σκληρών μαχών στο Γκόρατσιτς Κλουτς τον Οκτώβριο του 1942, όταν η έφηβη λέγεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 Γερμανούς. Όμως τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη για το Νοβοροσίσκ και πέθανε σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Περίπου 800.000 γυναίκες υπηρέτησαν τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του πολέμου, μεταξύ άλλων σε ρόλους όπως πιλότοι και πολυβολήτριες.

Με πληροφορίες από The Daily Mail, The Times, telegraf.com.ua

Τροχιοδεικτικές βολές από Ρωσία και Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν -Ζελένσκι μόνο αν υπάρξει συμφωνία λέει η Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: