Πολεμικός “πυρετός”: Η Ουάσιγκτον μετακινεί στην ανατολική Ευρώπη επιπλέον στρατεύματα και μαχητικά

Marine Corps F/A-18 Hornet aircraft sit on the tarmac at Hyakuri Air Base, Japan. Photo By: Pentagon, Courtesy Photo




Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μετακινούν επιπλέον μαχητικά, μεταγωγικά αεροσκάφη και στρατιώτες στην ανατολική Ευρώπη, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Μονάδα αποτελούμενη από περίπου 200 Πεζοναύτες μεταφέρθηκε στη Λιθουανία έπειτα από γυμνάσια στην Ευρώπη, ανέφερε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Τζον Κέρμπι.

Δέκα μαχητικά F/A-18 Hornet και «μερικά» μεταγωγικά C-130 Hercules μαζί με περίπου 200 στρατιωτικούς που αποτελούν το προσωπικό υποστήριξής τους θα μεταφερθούν επίσης στην ανατολική Ευρώπη από τις ΗΠΑ, συνέχισε ο κ. Κέρμπι. Ο ακριβής προορισμός τους μένει να αποφασιστεί, όμως η ανάπτυξή τους θα γίνει πολύ σύντομα, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου συμπλήρωσε ότι ο στόχος της Ουάσινγκτον δεν είναι να καλυφθεί κάποιος αριθμός στρατιωτών που θα είναι ανεπτυγμένοι στην ανατολική πτέρυγα του NATO αλλά να είναι διαθέσιμες οι «σωστές δυνατότητες» σε αυτή, κάτι που όπως είτε συζητάται μόνιμα με τους συμμάχους και των εταίρους των ΗΠΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι τέσσερις Ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε σήμερα τηλεφωνικά, συμφώνησαν να συνεχίσουν με την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες (των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας), δήλωσαν αποφασισμένοι να αυξήσουν το τίμημα που πληρώνει η Ρωσία για τη βάναυση επίθεσή της στην Ουκρανία καθώς και να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία για την άμυνά της» σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ, ο Μπάιντεν είπε ότι αναμένει να δει αν η Ρωσία «θα κρατήσει τον λόγο της» σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στο Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά όσα συμβαίνουν», πρόσθεσε.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το dpa
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπλίνκεν για τις διαπραγματεύσεις: Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν καν ενδείξεις “πραγματικής σοβαρότητας” από τη Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: